ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα μετά την ανακοίνωση για την εκτέλεση του Φόλεϊ πήγε για γκολφ

Ο Ομπάμα μετά την ανακοίνωση για την εκτέλεση του Φόλεϊ πήγε για γκολφ

Έντονες επικρίσεις δέχεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα καθώς όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά τη δήλωση για τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ, πήγε να παίξει γκολφ.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα δέχτηκε πυρά για την κίνησή του αυτή μετά την ανακοίνωσή του για την άγρια δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, από μαχητές του ισλαμικού κράτους.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στην ανακοίνωση αποκάλεσε τον θάνατο του Φόλεϊ ως «μια πράξη βίας που συγκλονίζει τη συνείδηση όλου του κόσμου».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Θα επαγρυπνούμε και θα είμαστε αμείλικτοι» δήλωσε ο Ομπάμα. «Όταν οι άνθρωποι βλάπτουν τους Αμερικανούς, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να βεβαιωθούμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και δρούμε ενάντια στο Isis, στο πλευρό άλλων».

Λίγο μετά την ανακοίνωσή του αυτή από το «Martha's Vineyard», ασχολήθηκε με το αγαπημένο του χόμπι, ένα παιχνίδι γκολφ με τους φίλους του, συμπεριλαμβανομένου του πρώην μπασκετμπολίστα, Αλόνζο Μούρνινγκ.

Μάλιστα, οι φωτογραφίες του Προέδρου Ομπάμα που χαμογελά, την ώρα που η οικογένεια Φόλεϊ θρηνεί, πλαισιώνουν τον σκληρό τίτλο της εφημερίδας New York Daily News, που γράφει: «Ο Πόλεμος του Γκολφ του Ομπάμα» και συγκέντρωσε μεγάλες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής.

«Απλά δεν τον νοιάζει, αδιαφορεί» δήλωσε η Ζακλίν Ρέινολντς στο CBS.

«Νομίζω πως εξέφρασε τα συλληπητήριά του. Έκανε ότι έπρεπε να κάνει. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψει και τη ζωή του» δήλωσε ένας κάτοικος του Coney Island.

Διαβάστε επίσης:

Το τελευταίο email των τζιχαντιστών στην οικογένεια του Φόλεϊ