ΚΟΣΜΟΣ

Ταυτοποίησαν τον αποκεφαλιστή του Φόλεϊ – Σοκαριστικές φωτογραφίες του

Ταυτοποίησαν τον αποκεφαλιστή του Φόλεϊ – Σοκαριστικές φωτογραφίες του

Στο πρόσωπο του 23χρονου Λονδρέζου καλλιτέχνη της hip-hop, Abdel-Majed Abdel Bary, ταυτοποίησαν το δολοφόνο του Ισλαμικού Κράτους που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες MI5 και MI6.

Σύμφωνα με τη «Sunday Times», η οποία επικαλείται «ανώτερες πηγές της κυβέρνησης», ο «Τζιχάντι Τζον» - όπως είναι γνωστός στους κύκλους της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης - κρύβεται πίσω από το «full face» του βάναυσου αποκεφαλισμού. Εγκατέλειψε το πατρικό του σε αριστοκρατικό προάστιο του βορειοδυτικού Λονδίνου (Maida Vale) αξίας 1 εκατ. λιρών, το περασμένο έτος, προκειμένου να πολεμήσει δίπλα στους «μαχητές συντρόφους» του στη Συρία.

Την ίδια ώρα, σοκαριστικές φωτογραφίες του πρώην μουσικού, τραγούδια του οποίου έχουν φιλοξενηθεί στον αέρα του BBC radio, κάνουν το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αίσθηση και αποτροπιασμό. Σε αυτές ποζάρει δίπλα από εκρηκτικές ύλες που έχει στη διάθεσή του το ΙΚ φορώντας μαύρη κουκούλα. Τις ανήρτησε ο ίδιος στο Twitter, γράφοντας από κάτω: «Πυροτεχνήματα;»…

Σε μια άλλη κρατά ένα κομμένο ανθρώπινο κεφάλι, συμπληρώνοντας: «Χαλαρώνοντας με τον κολλητό μου ή ό,τι απέμεινε από αυτόν» και «Είναι ωραία να βλέπεις τους νόμους του Αλλάχ να εφαρμόζονται».

Ο γιος του 53χρονου τρομοκράτη της αλ - Κάιντα, Adel Abdul Bary, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί στην Αμερική, δε σταματά μάλιστα εκεί, ποζάροντας μπροστά από ένα φράχτη όπου είναι παλουκωμένα τέσσερα κεφάλια, δίπλα από δύο σορούς. Πιστεύεται ότι ανήκουν σε Σύριους στρατιώτες που αιχμαλώτισαν οι τζιχαντιστές.

Όπως αναφέρουν βρετανικά Μέσα πάντως, επίλεκτες μονάδες της SAS βρίσκονται ήδη σε Ιράκ και Συρία, έχοντας εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Abdel-Majed Abdel Bary. «Μπορεί να συλληφθεί ακόμα και μέσα στις επόμενες δύο ημέρες», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ δηλώνει σε άρθρο του που δημοσιεύεται από τη «Σάντεϊ Τάιμς», ότι η εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες του Τζέιμς Φόλεϊ από ένα μασκοφόρο άνδρα, ο οποίος μιλάει με αγγλική προφορά, συνιστά «προδοσία των αξιών της χώρας».

«Πρόκειται για μια προδοσία των αξιών της χώρας μας και όλων αυτών που ο βρετανικός λαός αντιπροσωπεύει», έγραψε ο Φίλιπ Χάμοντ.

«Είναι φρικτό να σκέπτεται κανείς ότι ο αυτουργός αυτής της αποτρόπαιης πράξης ανατράφηκε στη Μεγάλη Βρετανία», προσθέτει ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Ο Φίλιπ Χάμοντ προειδοποιεί πως, αν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους δε συλληφθούν, «θα επιχειρήσουν αργά ή γρήγορα να πλήξουν σε βρετανικό έδαφος».

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών, «περισσότεροι από 500 Βρετανοί έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια για τη Συρία ή το Ιράκ», προσθέτει και καταλήγει:

«Η στρατηγική μας είναι σαφής. Επενδύουμε σημαντικούς πόρους για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό μακροπρόθεσμα».

Διαβάστε ακόμα:

Αυστραλία: Έδωσαν το «φιλί της ζωής» σε τραυματισμένο κοάλα! (video)

Βρετανία: Οι σοκαριστικές selfies – μήνυμα εναντίον του καρκίνου! (photos)

ΗΠΑ: Πυροσβέστες υπέστησαν ηλεκτροπληξία μπουγελώνοντας φοιτητές! (vid+phs)

Καναδάς: Αρκούδα βγήκε στη στροφή ποδηλάτη! (video)

Αρρωστημένο! Τζιχαντιστές έβαλαν παιδί να αναπαραστήσει τη δολοφονία του Φόλεϊ (photos)