ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Υπό τον πλήρη έλεγχο των τζιχαντιστών η επαρχία Ράκα

Συρία: Υπό τον πλήρη έλεγχο των τζιχαντιστών η επαρχία Ράκα

Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών πέρασε το αεροδρόμιο Τάμπκα, τελευταίο προπύργιο του καθεστώτος του προέδρου Άσαντ στην επαρχία Ράκα.

«Οι μάχες συνεχίζονται γύρω από το αεροδρόμιο το οποίο έπεσε στα χέρια του ΕΙ, ενώ δεκάδες πτώματα σύρων στρατιωτών βρίσκονται» στο εσωτερικό, ανέφερε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η πλειονότητα των δυνάμεων του καθεστώτος αποσύρθηκαν από το αεροδρόμιο», πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η συριακή δημόσια τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες αποσύρθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

«Αφού διεξήγαγαν σφοδρές μάχες, οι στρατιώτες αποσύρθηκαν από το αεροδρόμιο Τάμπκα», ανέφερε η τηλεόραση.

«Αναπτύχθηκαν (στο εξωτερικό) και συνεχίζουν να επιφέρουν σκληρά πλήγματα στις τρομοκρατικές ομάδες προκαλώντας τους τεράστιες απώλειες», συνέχισε.
Οι τζιχαντιστές είχαν εξαπολύσει την Τρίτη επίθεση εναντίον του αεροδρομίου. Τουλάχιστον 100 μαχητές του EI και 25 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων είχαν σκοτωθεί μέχρι τότε, σύμφωνα με το OSDH.

Το αεροδρόμιο Τάμπκα ήταν το τελευταίο προπύργιο των κυβερνητικών δυνάμεων στην επαρχία Ράκα, που ελέγχεται από το EI.

Τον Ιούλιο και στις αρχές Αυγούστου, το EI εκδίωξε τον στρατό από δύο σημαντικές βάσεις της Ράκα, τη βάση 93 και τη μεραρχία 17, αφού σκότωσε περισσότερους από 100 στρατιώτες.

Το Ισλαμικό Κράτος, που εμφανίστηκε στη Συρία επωφελούμενο του πολέμου, ανακήρυξε στα τέλη Ιουνίου ένα «χαλιφάτο» στις περιοχές τις οποίες ελέγχει στη Συρία και στο Ιράκ, όπου εξαπέλυσε στις 9 Ιουνίου μία τεράστια επιχείρηση βόρεια της Βαγδάτης. Έχει αποκτήσει φήμη μιας αιμοχαρούς οργάνωσης, υπεύθυνης για βιαιοπραγίες, βιασμούς και διωγμούς.

Διαβάστε επίσης:

Νιγηρία: Κήρυξη ισλαμικού χαλιφάτου ανακοίνωσε ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ