ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συστήνει στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Λιβερία λόγω Έμπολα

Γαλλία: Συστήνει στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Λιβερία λόγω Έμπολα

Η γαλλική κυβέρνηση συνέστησε σήμερα στους Γάλλους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, λόγω του κινδύνου που μπορεί να αντιμετωπίσουν εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα στις χώρες αυτές ενώ ζήτησε από την αεροπορική εταιρεία Air France-KLM να διακόψει τα δρομολόγιά της από και προς τη Φριτάουν, την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε.


"Λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της επιδημίας και την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας (στη Σιέρα Λεόνε) οι αρχές συνιστούν στην εταιρεία Air France να σταματήσει προσωρινά" της πτήσεις της προς τη Φριτάουν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση τόνισε ότι η σύστασή της αφορά τους ανθρώπους η παρουσία των οποίων στις χώρες αυτές δεν κρίνεται απολύτως απαραίτητη και υπαγορεύτηκε από "τις εξελίξεις όσον αφορά την επιδημία και την κατάσταση των συστημάτων υγείας" στις χώρες αυτές της Δυτικής Αφρικής.

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, δεν θεωρείται αναγκαίο να σταματήσουν οι πτήσεις προς τη Νιγηρία και τη Γουινέα.

Την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι έκλεισε ένα εργαστήριό του στη Σιέρα Λεόνε και απομάκρυνε το προσωπικό του αφού διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος εκεί προσβλήθηκε από τον Έμπολα.

Διαβάστε επίσης: Έμπολα: Μόλις ένας ασθενής στη Νιγηρία