ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΟΑΣΕ συνεδριάζει εκτάκτως με θέμα τις «ρωσικές παραβιάσεις»

Ο ΟΑΣΕ συνεδριάζει εκτάκτως με θέμα τις «ρωσικές παραβιάσεις»

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τις "ρωσικές παραβιάσεις στην Ουκρανία", ανακοίνωσε η αμερικανική αντιπροσωπεία στους κόλπους του διεθνούς οργανισμού που εδρεύει στη Βιέννη.


Ο ΟΑΣΕ επιβεβαίωσε από την πλευρά του τη διεξαγωγή της συνεδρίασης στην οποία πρόκειται να εξεταστούν "οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία", ενώ αυξάνονται οι ισχυρισμοί για την άμεση εμπλοκή ρώσων στρατιωτών στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές δυνάμεις ότι επιχειρούν στο έδαφός τους για να υποστηρίζουν τους φιλορώσους αυτονομιστές απέναντι στον τακτικό ουκρανικό στρατό. Η Μόσχα διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς, τους οποίους το ΝΑΤΟ και η Πολωνία δηλώνουν ότι μπορούν να αποδείξουν.

Ο ΟΑΣΕ, ένας οργανισμός που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και λειτουργεί βάσει του κανόνα της συναίνεσης, από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης χρησιμεύει ως χώρος διαλόγου μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των δυτικών δυνάμεων. Έχει επίσης στείλει δεκάδες παρατηρητές του στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Άμεση εμπλοκή της Ρωσίας στις συγκρούσεις στην Ουκρανία