ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: 43 κυανόκρανοι κρατούνται αιχμάλωτοι από ενόπλους

ΟΗΕ: 43 κυανόκρανοι κρατούνται αιχμάλωτοι από ενόπλους

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι 43 κυανόκρανοι κρατούνται εδώ και κάποιες ώρες αιχμάλωτοι από μια ένοπλη ομάδα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, εξέδωσε ο ΟΗΕ.

Οι κυανόκρανοι της δύναμης που είναι αρμόδια να επιτηρεί την εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας στην περιοχή αυτή αιχμαλωτίστηκαν έπειτα από βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ του συριακού στρατού και των σύρων εξεγερμένων, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντιζαρίτς.

«Στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων που ξεκίνησαν χθες μεταξύ ενόπλων και των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας σε μια περιοχή στα Υψίπεδα του Γκολάν, 43 κυανόκρανοι της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (UNDOF) αιχμαλωτίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από μια ένοπλη ομάδα στην περιοχή της αλ Κουνέιτρα», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Ντιζαρίτς.

Οι μετακινήσεις άλλων 81 κυανόκρανων που δρουν στην περιοχή έχουν «περιοριστεί», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Ο ΟΗΕ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των αιχμάλωτων κυανόκρανων και την αποκατάσταση της πλήρους ελευθερίας κινήσεων της δύναμης σε όλη την περιοχή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Συνέλαβαν κολυμβητή γιατί τον πέρασαν για... λαθρομετανάστη! (pics)