ΚΟΣΜΟΣ

Το FBI αναλαμβάνει να εξετάσει την υπόθεση των κλεμμένων γυμνών φωτογραφιών

Το FBI αναλαμβάνει να εξετάσει την υπόθεση των κλεμμένων γυμνών φωτογραφιών

Η Apple έχει θέσει σε επανεξέταση το ζήτημα της ασφάλειας του συστήματος iCloud της υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων μετά την παράνομη δημοσίευση στο διαδίκτυο μερικών γυμνών φωτογραφιών και βίντεο από δεκάδες διασημότητες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς και το πασίγνωστο μοντέλο Κέιτ Άπτον.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και προχωρούμε σε διερεύνηση» είπε η εκπρόσωπος της Apple Νάταλι Κέρις μιλώντας στο εξειδικευμένο διαδικτυακό μέσο Recode.net τη Δευτέρα, απαντώντας επί της ουσίας στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι οι φωτογραφίες εκλάπησαν από την υπηρεσία iCloud της εταιρείας.

Η ηθοποιός Μαίρη Ουίνσταντ που είναι ένα από τα θύματα της σκανδαλώδους υπόθεσης ανέβασε στο Twitter ένα καυστικό σχόλιο κατά των δραστών της ενέργειας, αλλά και όσων έχουν δει τις προσωπικές της φωτογραφίες . «Για όσους από εσάς κοιτάξατε τις φωτογραφίες που τράβηξα με το σύζυγό μου χρόνια πριν μέσα στην θαλπωρή του σπιτιού μας, ελπίζω να αισθάνεστε πολύ όμορφα με τον εαυτό σας » ανέφερε στο Twitter η ηθοποιός. «Γνωρίζοντας ότι αυτές οι φωτογραφίες έχουν διαγραφεί εδώ και πολύ καιρό, μπορώ μόνο να φανταστώ την ανατριχιαστική προσπάθεια που κατεβάλλατε για να αυτές » συμπλήρωσε.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία FBI επίσης ανακοίνωσε ότι διερευνά πιθανές ποινικές παραβάσεις δια της παραβίασης ιδιωτικών αρχείων.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στο διαδίκτυο: Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες διάσημων σταρ