ΚΟΣΜΟΣ

Αυθεντικό το βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου (pics+video)

Αυθεντικό το βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου (pics+video)

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου είναι αυθεντικό.

Το βίντεο στο οποίο εφανίζονται τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να αποκεφαλίζουν τον αμερικανό δημοσιογράφο Στίβεν Σότλοφ σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ είναι αυθεντικό, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Καϊτλίν Χέιντεν και ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στην Εσθονία ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Σύμφωνα μάλιστα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο εκτελεστής τζιχαντιστής του Στίβεν Σότλοφ. ήταν αυτός που είχε αποκεφαλίσει τον περασμένο μήνα και το συνάδερφο του δημοσιογράφο,Τζέιμς Φόλεϊ.

Ο 31χρονος δημοσιογράφος, απήχθη στη Συρία το 2013 ενώ είχε εμφανιστεί στο τέλος του βίντεο που έδειξε τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ.

Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται ένας τζιχαντιστής να απειλεί ότι θα θανατωθεί ένας Βρετανός όμηρος.

Μετά το θάνατο του Φόλεϊ, η μητέρα του Σότλοφ ζήτησε από τον ηγέτη των τζιχαντιστών, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι να σώσει τη ζωή του γιου της.

Το βίντεο έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν να δηλώνει «εξοργισμένος». «Είμαστε όλοι εξοργισμένοι από τις αναφορές που έρχονται από το Ιράκ για τις τρομερές δολοφονίες αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος, και τον προφανή αποκεφαλισμό ενός ακόμη δημοσιογράφου» είπε ο επικεφαλής του ΟΗΕ από τη Νέα Ζηλανδία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Στο βίντεο που τιτλοφορείται: «Ένα δεύτερο μήνυμα για την Αμερική», ο 31χρονος άνδρας εμφανίζεται επίσης με μια πορτοκαλί φόρμα, ίδια με αυτή των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, ενώ όπως και ο Φόλεϊ, ακούγεται να λέει: «Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ποιος είμαι και γιατί εμφανίζομαι αυτή τη στιγμή. Ομπάμα η εξωτερική πολιτική σου για επέμβαση στο Ιράκ υποτίθεται ότι είχε στόχο την προστασία της Αμερικής και των συμφερόντων της, αλλά τότε γιατί πληρώνω εγώ με τη ζωή μου το τίμημα για την εμπλοκή σου;

Από τα λίγα που ξέρω για την εξωτερική πολιτική, θυμάμαι μια εποχή που δεν μπορούσες να κερδίσεις εκλογές χωρίς να υποσχεθείς την απόσυρση των στρατευμάτων μας από το Ιράκ και το κλείσιμο του Γκουαντάναμο. Εδώ είσαι τώρα, Ομπάμα, κοντά στο τέλος της θητείας σου, χωρίς να έχεις πετύχει τίποτα από τα παραπάνω, ενώ παραπλανητικά οδηγείς εμάς, τον αμερικανικό λαό στη φωτιά».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Η μητέρα του παρακάλεσε τον ηγέτη των τζιχαντιστών αλλά δεν εισακούσθηκε η επιθυμία της...

Διαβάστε επίσης: Σοκ από το νέο βίντεο με αποκεφαλισμό δημοσιογράφου από τζιχαντιστές