ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Η Ρούσεφ μειώνει τη διαφορά από την Σίλβα σε νέα δημοσκόπηση

Βραζιλία: Η Ρούσεφ μειώνει τη διαφορά από την Σίλβα σε νέα δημοσκόπηση

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ έχει μειώσει την εκλογική απόστασή της από την προεδρική υποψήφια της αντιπολίτευσης Μαρίνα Σίλβα σε μια πιθανή μονομαχία τους στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις αρχές Οκτωβρίου σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας δημοσκόπησης που έγιναν γνωστά την Τετάρτη.

Η διαφορά των δυο υποψηφίων για τον πολύ πιθανό κρίσιμο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών έχει μειωθεί στις επτά ποσοστιαίες μονάδες από εννέα που ήταν λίγες ημέρες πριν, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ibope. Συγκεκριμένα η Μαρίνα Σίλβα σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση θα κερδίσει το δεύτερο γύρο με 46% των ψήφων, έναντι 39% που θα λάβει η Ντίλμα Ρούσεφ.

Όσον αφορά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, η Ρούσεφ αύξησε τη διαφορά της στο 37% από 34% που ήταν κατά την προηγούμενη δημοσκόπηση ενώ και η υποστήριξη προς τη Σίλβα αυξήθηκε στο 33% από 29%. Αντιθέτως ο τρίτος προεδρικός υποψήφιος ο κεντρώος Αέσιο Νέβες υποχώρησε αισθητά στο 15% από το 19% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ibope.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.506 άτομα σε πανεθνικό επίπεδο στο χρονικό διάστημα από την Κυριακή έως και την Τρίτη. Η δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Εstado de S. Paulo, έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος συν ή πλην δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Πέταξε το βρέφος από το παράθυρο του αυτοκινήτου