ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ο στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση εναντίον των τζιχαντιστών

Συρία: Ο στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση εναντίον των τζιχαντιστών

Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας εξαπέλυσαν αντεπίθεση σήμερα εναντίον των ανταρτών που ελέγχουν αρκετά φυλάκια στη συριακή πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης και ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στη συριακή σύρραξη.


Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν περιοχές στα προάστια της πόλης Κουνέιτρα σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 μαχητές των ανταρτών των Ισλαμικών Ταξιαρχιών και του Μετώπου αλ Νόσρα —μιας οργάνωσης η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα—, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι κυβερνητικά στρατεύματα σκότωσαν έναν αριθμό ανταρτών που δεν διευκρίνισε γύρω από την Κουνέιτρα και κατέστρεψαν τον οπλισμό τους. Οι εχθροπραξίες στην περιοχή συνεχίζονται από την Τετάρτη στην περιοχή, όπου το Μέτωπο αλ Νόσρα συνεχίζει να κρατάει ομήρους 45 κυανόκρανους του ΟΗΕ από τις νήσους Φίτζι.

Στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ τουλάχιστον 18 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές των συριακών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Το ΙΚ, το οποίο έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ, πλήττεται πλέον με εντατικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τη Δαμασκό.

Διαβάστε επίσης: Φρίκη: Παιδιά κρατάνε κομμένα κεφάλια και κάνουν παρέλαση (pics)