ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τον Έμπολα

Ομπάμα: Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τον Έμπολα

Μεγαλύτερη προσπάθεια για να βοηθήσουν στον έλεγχο της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική ώστε να μην εξελιχθεί σε παγκόσμια κρίση, πρέπει να καταβάλουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Μιλώντας στην εκπομπή του NBC «Meet the Press», ο Αμερικανός πρόεδρος, μπορεί τόνισε ότι η επιδημία, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.100 ανθρώπους σε πέντε χώρες της Αφρικής, είναι απίθανο να εξαπλωθεί στις ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον, πρόσθεσε ωστόσο ότι ενδεχομένως να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις αν η Ουάσινγκτον και άλλες δυνάμεις δεν στείλουν επειγόντως τον απαραίτητο εξοπλισμό, νοσηλευτές και προμήθειες στην περιοχή.

«Αν δεν καταβάλλουμε τώρα αυτή την προσπάθεια κι (ο Έμπολα) εξαπλωθεί όχι μόνο στην Αφρική αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, υπάρχει πιθανότητα μετάλλαξης του ιού. Θα μεταδίδεται ευκολότερα», υπογράμμισε ο Ομπάμα, προσθέτοντας: «Και τότε θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις ΗΠΑ».

Σημειώνεται τέλος ότι την περασμένη εβδομάδα τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι απαιτούνται τουλάχιστον 600 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του Έμπολα…

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Τους επιτέθηκαν μετά από καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης (vid+pics)

ΗΠΑ: Το αποκρουστικό βίντεο για τη δράση των τζιχαντιστών (pics)