ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάστηκε ο Ισραηλινός με τις 21 γυναίκες-σκλάβες (vid+pics)

Καταδικάστηκε ο Ισραηλινός με τις 21 γυναίκες-σκλάβες (vid+pics)

Ένοχος για μια σειρά σεξουαλικών αδικημάτων κρίθηκε ο Ισραηλινός πολύγαμος που ζούσε με 21 γυναίκες, μετά από ακροαματική διαδικασία η οποία κράτησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα ενημέρωσης, ο Γκοέλ Ρατζόν, 64 ετών, καταδικάστηκε για πολλές κατηγορίες βιασμού, σοδομισμού και σεξουαλικής κακοποίησης. Ωστόσο, το περιφερειακό δικαστήριο του Τελ Αβίβ τον έκρινε αθώο για την κατηγορία ότι κρατούσε τις γυναίκες σε συνθήκες δουλείας.

Η ισραηλινή αστυνομία είχε εισβάλει στο σπίτι του Ρατζόν στα νότια του Τελ Αβίβ τον Ιανουάριο του 2010. Ένα μήνα αργότερα, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη στον πολύγαμο που έχει αποκτήσει 49 παιδιά από τις 21 γυναίκες του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι γυναίκες ήταν υποχρεωμένες να τιμούν τον 64χρονο, να κάνουν σεξ μαζί του όποτε το επιθυμούσε εκείνος και να τηρούν μια σειρά από αυστηρούς κανόνες για να αποφύγουν την τιμωρία. Έπρεπε επίσης να δουλεύουν στο σπίτι ή να φροντίζουν ηλικιωμένους και με τα χρήματα που κέρδιζαν πλήρωναν τα ταξίδια του συζύγου τους.

Ο Ρατζόν πίεζε τις γυναίκες να διακόψουν κάθε σχέση με τις οικογένειές τους, ενώ παρακολουθούσε τις κινήσεις τους, έχοντας εγκαταστήσει κάμερες παντού.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μία από τις γυναίκες, η Μαγιάν, ξέσπασε σε λυγμούς, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την αθώωσή του σχετικά με την κατηγορία της δουλείας.

«Τρεις δικαστές άκουσαν αυτές τις μαρτυρίες των γυναικών και των παιδιών. Ήμουν σε απόλυτες συνθήκες δουλείας», ανέφερε, τονίζοντας ότι αν δεν την έσωζε η αστυνομία θα υπηρετούσε το Ρατζόν «για το υπόλοιπο της ζωής της».

Ένας πάντως από τους γιους του 64χρονου υπερασπίστηκε τον πατέρα του στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι «ήμασταν απλώς μια διευρυμένη οικογένεια»…

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Η μυστηριώδης νόσος του σύγχρονου «Aνθρώπου Ελέφαντα» (pics)

Ισραήλ: Eξέδιδαν γυναίκες πείθοντάς τις ότι διευκόλυναν την έλευση του… Μεσσία!

Φλεγόμενο UFO αναστάτωσε την Ισπανία! (videos)