ΚΟΣΜΟΣ

Έπαθαν σοκ με αυτό που βρήκαν οι γιατροί στο στομάχι της (pics)

Έπαθαν σοκ με αυτό που βρήκαν οι γιατροί στο στομάχι της (pics)

Πριν δέκα χρόνια, η πεντάχρονη τότε Millie Wallis, πονούσε κάθε μέρα στο στομάχι. Η μητέρα της Λίζα φοβήθηκε ότι η μικρή θα μπορούσε να είχε όγκο στο στομάχι και έτσι επισκέφθηκε τον γιατρό τους, ο οποίος έδωσε στο παιδί φαρμακευτική αγωγή για δυσκοιλιότητα.

Η κατάσταση όμως της Millie όλο χειροτέρευε. Η μικρή δεν είχε όρεξη να φάει και αδυνάτιζε καθημερινά. Οι γονείς της απελπισμένοι ότι το παιδί τους έχει κάτι σοβαρό την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου η Millie υπεβλήθη σε ενδοσκοπική εξέταση.

Έκπληκτοι οι γιατροί βρήκαν στο στομάχι του παιδιού έναν τεράστιο όγκο από τα μαλλιά της και ενημέρωσαν τους γονείς ότι η μικρή έπασχε από το σπάνιο «σύνδρομο της Ραπουνζέλ».

Πρόκειται για μία σπάνια ασθένεια από την οποία νοσούν 27 άτομα στον κόσμο.

Είναι η συνήθεια να βάζει κανείς τα μαλλιά του στο στόμα, να τα μασάει σαν τσίχλα και να τα τρώει. Επειδή δεν γίνεται πέψη των μαλλιών αυτά συσσωρεύονται μέσα στο στομάχι και επεκτείνονται προς τα έντερα. Αυτό ακριβώς έπαθε και η μικρή Millie.

Η μητέρα της αναφέρει στη Mirror, ότι έβλεπε την Millie να τρώει τα μαλλιά της, αλλά δεν φαντάστηκε ποτέ το μέγεθος του προβλήματος που θα αντιμετώπιζε το παιδί της.

Το κοριτσάκι υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί ο όγκος με τις τρίχες από το στομάχι της, που είχε μέγεθος μπάλας του ράγκμπι. Στη συνέχεια η μητέρα της φρόντισε να της κόψει τα μακριά μαλλιά της.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την επέμβαση η μητέρα της Millie δηλώνει ότι η μικρή δεν τρώει πια τα μαλλιά της, επειδή δεν θέλει να ξαναπάει στο νοσοκομείο.

Δείτε τις φωτογραφίες: