ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: 14 άμαχοι νεκροί από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ

Αφγανιστάν: 14 άμαχοι νεκροί από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ

Δεκατέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 13 ακόμη τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της χώρας, μόλις λίγους μήνες πριν από την αποχώρηση των μάχιμων ξένων δυνάμεων από τη χώρα.

Ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι καταδίκασε τους θανάτους, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, αναφέρεται ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος.

Οι θάνατοι αμάχων βρίσκονται στον πυρήνα των συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ των κυβερνήσεων του Αφγανιστάν και των ΗΠΑ.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Κουνάρ, Σούτζα ουλ Μουλκ Τζαλάλα, ανέφερε ότι κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν 14 πτώματα, μεταξύ των οποίων και τις σορούς 2 παιδιών, από την περιοχή Ναράνγκ στην επαρχιακή πρωτεύουσα, καταγγέλλοντας πως όλοι οι νεκροί ήταν άμαχοι.

Ο Τζαλάλα δήλωσε επίσης ότι μια ομάδα Αφγανών αστυνομικών και αμερικανικών δυνάμεων έδωσαν εντολή για τουλάχιστον δύο αεροπορικές επιδρομές, όταν δέχτηκαν επίθεση το βράδυ της Τρίτης σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή. Όπως πρόσθεσε ο Τζαλάλα, η κυβέρνηση διατηρεί ελάχιστο έλεγχο στην περιοχή αυτή, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί τι ακριβώς συνέβη.

«Μία δεύτερη επιχείρηση διεξήχθη το ίδιο βράδυ στην περιφέρεια Ναράνγκ της επαρχίας Κουνάρ και εξετάζουμε τις συνθήκες γύρω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η εν λόγω επιχείρηση», δήλωσε ο ταγματάρχης Πολ Γκρίνμπεργκ, εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

Διαβάστε ακόμα:

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα- Αμπντάλα για τους τζιχαντιστές