ΚΟΣΜΟΣ

Πιστόριους: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου

Πιστόριους: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου

Την απόφαση του δικαστηρίου, διά στόματος του, Τοκοσίλε Μασίπα θα ακούσει μέσα στις επόμενες ώρες ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 29χρονης συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Ο «bladerunner» αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 25 ετών, εάν κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. Αντιθέτως, αν κριθεί ότι δεν είχε πρόθεση να δολοφονήσει την Στίνκαμπ πιθανώς να του επιβληθεί η μέγιστη ποινή των 15 ετών κάθειρξης, ποινή με αναστολή ή εκτέλεση κοινωνικού έργου.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι σκότωσε με πρόθεση τη φίλη του, τονίζοντας ότι την πέρασε για διαρρήκτη. Επίσης, δηλώνει αθώος για όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του πυροβολισμού δημοσίως και της παράνομης κατοχής πυρομαχικών.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία τον περασμένο μήνα, ο δικηγόρος του Πιστόριους Μπάρι Ρουξ, παραδέχθηκε ότι ο αθλητής μπορεί να κριθεί ένοχος για αμέλεια για την εκπυρσοκρότηση όπλου σε εστιατόριο, το οποίο επιφέρει ποινή έως 5 έτη.

Η Ρίβα Στίνκαμπ έπεσε νεκρή αφότου πυροβολήθηκε τρεις φορές και οι σφαίρες διαπέρασαν την πόρτα του μπάνιου του Πιστόριους, στο σπίτι του στην Πρετόρια. Ο παραολυμπιονίκης αρνείται ότι το ζευγάρι, που ήταν μαζί μόλις τρεις μήνες, είχε καβγαδίσει πριν το μοιραίο συμβάν.

Οπως έχει καταθέσει, νόμισε πως η κοπέλα ήταν ακόμη στην κρεβατοκάμαρα όταν ακούστηκε θόρυβος από το μπάνιο και ο ίδιος υπέθεσε ότι μπήκε κάποιος διαρρήκτης.