ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Πιστόριους: Με δάκρυα στα μάτια ακούει την ετυμηγορία

Δίκη Πιστόριους: Με δάκρυα στα μάτια ακούει την ετυμηγορία

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο Όσκαρ Πιστόριους, όπου ακούει την ετυμηγορία στην υπόθεση της δολοφονίας της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ - Δάκρυσε ο κατηγορούμενος που πλάι του έχει έναν κουβά και μια πετσέτα

Η ανάγνωση της ετυμηγορίας της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα είναι μακρά και επιφυλάσσει εκπλήξεις: η ίδια χαρακτήρισε αναξιόπιστους ορισμένους μάρτυρες, ενώ υπογράμμισε ότι η κάλυψη της υπόθεσης από τα ΜΜΕ ενδεχομένως «να μόλυνε τις αναμνήσεις τους».

Η κατηγορούσα αρχή ζητεί την καταδίκη του νοτιοαφρικανού ολυμπιονίκη και παραολυμπιονίκη για φόνο εκ προμελέτης της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, που επισύρει ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Ο ίδιος επέμεινε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι την πυροβόλησε εκλαμβάνοντάς την για κακοποιό.

Η ανάγνωση της ετυμηγορίας της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα ξεκίνησε με την απαρίθμηση των κατηγοριών εις βάρος του 27χρονου αθλητή, ενώ αναφέρθηκε σε τμήματα από την απολογία του.

Συνέχισε με το χρονολόγιο των γεγονότων εκείνη την μοιραία νύχτα, στεκόμενη ιδιαίτερα στην περιγραφή στιγμή που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, αλλά και οι φωνές από την κατοικία του κατηγορούμενου.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πιστόριους: Έφτασε στο δικαστήριο ο Πιστόριους - Ανάγνωση της ετυμηγορίας