ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Πιστόριους: «Δεν αποδείχθηκε φόνος εκ προμελέτης»

Δίκη Πιστόριους: «Δεν αποδείχθηκε φόνος εκ προμελέτης»

Όπως είπε η δικαστής, Τοκοζίλε Μασίπα,κατά τη μακρά ετυμηγορία της, η κατηγορούσα αρχή δεν κατάφερε να αποδείξει ότι ο Πιστόριους είχε πρόθεση να σκοτώσει τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ

Στη συνέχεια η δικαστής τόνισε ωστόσο ότι αυτό δεν απαλλάσει τον πρώην παραολυμπιονίκη από τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Όπως αποφάνθηκε η δικαστής, η κατηγορούσα αρχή δεν απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Όσκαρ Πιστόριους είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Έτσι η βασική κατηγορία καταρρίφθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης του Πιστόριους.

Ο ίδιος ο αθλητής, ολυμπιονίκης σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος φέρει δύο τεχνητά κάτω άκρα, ισχυρίζεται ότι σκότωσε την Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013 από λάθος, θεωρώντας ότι στο μπάνιο του σπιτιού του βρισκόταν διαρρήκτης ο οποίος ενδεχομένως να απειλούσε τη ζωή του.

Ενώ η δικαστής συνέχιζε την ανάγνωση, δάκρυα κύλησαν στο πρόσωπο του Όσκαρ Πιστόριους.

Νωρίτερα, η δικαστής έκρινε ότι ο κατηγορούμενος ενεργούσε με πλήρη συναίσθηση, όταν πήρε το όπλο και πυροβόλησε κατά του θύματος "και εκείνη τη στιγμή είχε την ικανότητα να διαχωρίσει το καλό από το κακό και ότι ήταν σε θέση να ενεργήσει σύμφωνα με τη διάκριση αυτή", ενώ έκρινε την κατάθεση του Οσκαρ Πιστόριους ανακριβή και αόριστη.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί σε περίπου έναν μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πιστόριους: Με δάκρυα στα μάτια ακούει την ετυμηγορία

Δίκη Πιστόριους: Έφτασε στο δικαστήριο ο Πιστόριους - Ανάγνωση της ετυμηγορίας