ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Παραβίαση η επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία κατά των τζιχαντιστών

Ρωσία: Παραβίαση η επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία κατά των τζιχαντιστών

"Χονδροειδή παραβίαση" του διεθνούς δικαίου και "πράξη επίθεσης", θα αποτελούσαναμερικανικά πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ,δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.


"Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε άμεσα λόγο για τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν πλήγματα εναντίον των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χωρίς τη συμφωνία της νόμιμης κυβέρνησης (του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ)", δήλωσε ο Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς.

"Μια τέτοια πρωτοβουλία, απουσία απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα συνιστούσε μια πράξη επίθεσης, μια χονδροειδή παραβίαση του διεθνούς δικαίου", πρόσθεσε ο Λουκάσεβιτς στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας υπογράμμισε ακόμη πως η μάχη εναντίον των ένοπλων ισλαμιστών στη Συρία και το Ιράκ πρέπει να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και με σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών.

"Έχει ουσιαστική σημασία να καταπολεμηθεί αυτό το κακό μέσα σ' ένα πλαίσιο αυστηρής συμμόρφωσης προς τις πρακτικές του διεθνούς δικαίου, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τον ΟΗΕ εν γένει... και με αυστηρό σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και του Ιράκ", τόνισε ο Λουκάσεβιτς.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Οι αεροπορικές επιδρομές ίσως να μην αρκούν για να ηττηθεί το ΙΚ