ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Πιστόριους: Ένοχος για φόνο εξ' αμελείας ο Όσκαρ Πιστόριους

Δίκη Πιστόριους: Ένοχος για φόνο εξ' αμελείας ο Όσκαρ Πιστόριους

Η δικαστήςΤοκιζίλε Μασίπα έκρινε ένοχο τον Όσκαρ Πιστόριους για το φόνο εξ'αμελείας της Ρίβα Στέενκαμπ

Ο κατηγορούμενος άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου δίχως να αντιδράσει.

The-moment-Oscar-Pistorius-hears-her-is-guilty-of-culpable-homicide

Όπως είπε η δικαστής, ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας, κυρίως αμελώντας να καλέσει σε βοήθεια την ασφάλεια, αντί να πυροβολήσει εναντίον αυτού που πίστευε ότι ήταν ένας διαρρήκτης και σκοτώσει έτσι τη φίλη του το 2013.

Προηγουμένως, σύμφωνα με την ετυμηγορία, ο Πιστόριους βρέθηκε ένοχος μόνο για μια από τις τρεις κατηγορίες οπλοχρησίας.

Ο Πιστόριους αντιμετωπίζει πλέον ποινή κάθειρξης έως 15 ετών. H ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί σε επόμενη φάση, ενώ μένει να διευκρινιστεί αν μέχρι τότε ο Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Κατά τη σημερινή του εμφάνιση στο δικαστήριο, ο Πιστόριους παρέμεινε απαθής και καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια του.

Ο Πιστόριους είχε πυροβολήσει τη Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2014, μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια, θεωρώντας όπως είπε πως ήταν διαρρήκτης.

Η δικαστής, Τοκιζίλε Μασίπα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας απήλλαξε τον Όσκαρ Πιστόριους από την κατηγορία της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ, λέγοντας ότι ο πρώην παραολυμπιονίκης επέδειξε αμέλεια.

Κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πίστεψε εσφαλμένα ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο τη στιγμή που πυροβόλησε, σκοτώνοντας την φίλη του στην τουαλέτα του διαμερίσματός του.

«Προκύπτει λοιπόν ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και δεν μπορεί κατά συνέπεια να θεωρηθεί ένοχος για δολοφονία», τόνισε η Μασίπα.

Σήμερα, ξεκίνησε με την ανάγνωση της απόφασής της για τις υπόλοιπες κατηγορίες οπλοχρησίας, απαλλάσοντας αρχικά τον κατηγορούμενο από την κατηγορία για χρήση όπλου μέσα από την οροφή αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια τον έκρινε ένοχο για τη χρήση όπλου σε ένα δεύτερο περιστατικό, σε εστιατόριο όπου λίγο έλειψε να τραυματίσει τον Κέβιν Λερένα. Και για το τρίτο περιστατικό, η δικαστής έκρινε αθώο τον Πιστόριους.

Δείτε live:

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πιστόριους: Αθώος για μια ακόμα κατηγορία ο Πιστόριους

Δίκη Πιστόριους: Συνεχίζεται σήμερα η ανάγνωση της ετυμηγορίας