ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ Πιστόριους: «Απογοητευμένη» η εισαγγελική αρχή για την ετυμηγορία

Όσκαρ Πιστόριους: «Απογοητευμένη» η εισαγγελική αρχή για την ετυμηγορία

"Απογοητευμένη" δήλωσε σήμερα η εισαγγελική αρχή στη Νότια Αφρική από την ετυμηγορία στη δίκη του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και όχι για τον φόνο εκ προμελέτης της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.


Ο 27χρονος αθλητής, ο οποίος είναι ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια του, πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του στις 14 Φεβρουαρίου 2013 μέσα στο σπίτι του, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ευρισκόμενος σε άμυνα γιατί την πέρασε για διαρρήκτη.

Η δικαστής Θοκοζίλα Μασίπα τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, κατηγορία που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης το ανώτερο 15 χρόνια.
Η Εθνική Εισαγγελική Αρχή της Νοτίου Αφρικής ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει αν θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Παράλληλα, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει την ετυμηγορία.

"Ύστερα από τη σημερινή ετυμηγορία, συμπάσχουμε με όλους εκείνους οι οποίοι επλήγησαν από αυτή τη φοβερή τραγωδία, ειδικά την οικογένεια και τους φίλους της Ρίβα Στέενκαμπ που δυστυχώς έχασε τη ζωή της στο συμβάν. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης, η IPC τόνιζε τη σημασία της διάκρισης ανάμεσα στη συμβολή του Όσκαρ στο Παραολυμπιακό Κίνημα και στην ιδιωτική του ζωή. Ως αθλητικός οργανισμός, δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσουμε την κατάληξη μίας δικαστικής υπόθεσης που δεν συνδέεται με τον αθλητισμό", αναφέρει η IPC σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πιστόριους: Η στιγμή που ακούει την απόφαση για την ενοχή του

Δίκη Πιστόριους: Ένοχος για φόνο εξ' αμελείας ο Όσκαρ Πιστόριους

Δίκη Πιστόριους: Ένοχος για μια μόνο κατηγορία οπλοχρησίας ο Πιστόριους