Ουγκάντα: Ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα η Αλ Σεμπάμπ

Newsroom Newsroom

Ουγκάντα: Ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα η Αλ Σεμπάμπ

Τρομοκρατικό χτύπημα της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ από τη Σομαλία απέτρεψαν οι Αρχές της Ουγκάντα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αμερικανική πρεσβεία της χώρας και ζητά από τους πολίτες της να βρουν άμεσα το πιο κοντινό καταφύγιο για να προστατευτούν.

«Οι αρχές της Ουγκάντας ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός πυρήνα τρομοκρατών της Σεμπάμπ στην Καμπάλα», ανέφερε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, η οποία νωρίτερα είχε καλέσει με κατεπείγουσα ανακοίνωσή της τους υπηκόους των ΗΠΑ να αναζητήσουν το ταχύτερο «ασφαλές καταφύγιο».

«Σε αυτό το σημείο δεν είμαστε ενήμεροι για τους συγκεκριμένους στόχους, και οι αρχές της Ουγκάντας έχουν αυξήσει την ασφάλεια σε όλα τα σημεία κλειδιά, περιλαμβανομένου του Διεθνούς Αεροδρομίου Έντεμπε», ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

«Σας καλούμε να επιδείξετε την μέγιστη δυνατή προσοχή παραμένοντας στις οικίες σας ή σε ασφαλή τοποθεσία μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία απευθυνόμενη στους υπηκόους των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ουγκάντας, απετράπη μια «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης» εναντίον «εγκαταστάσεων» στην Καμπάλα και έγιναν πολυάριθμες συλλήψεις.

«Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Φρεντ Ενάνγκα.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Ουγκάντα απέτρεψαν μια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον μιας από τις εγκαταστάσεις της. Προχωρήσαμε σε συλλήψεις».

Εξάλλου το υπουργείο Εσωτερικών της Ουγκάντας ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες ελέγχου της μετανάστευσης διεξήγαν σήμερα μια «επιχείρηση εναντίον της παράνομης μετανάστευσης σε πολλές συνοικίες στην Καμπάλα» και συνέλαβε τουλάχιστον 69 πρόσωπα, την εθνικότητα των οποίων δεν διευκρίνισε.

Παραμένει άγνωστο εάν οι δύο επιχειρήσεις σχετίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Πως διαμαρτύρονται στη Λιθουανία για τις τρύπες στους δρόμους; (photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved