ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δικαστής πήγε στα... πιτς επειδή σχολίασε τη Σαρλίζ Θερόν

ΗΠΑ: Δικαστής πήγε στα... πιτς επειδή σχολίασε τη Σαρλίζ Θερόν

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Αρκάνσας διέταξε την άμεση απομάκρυνση ενός δικαστή ο οποίος διέρρευσε στο ίντερνετ στοιχεία για μια υπόθεση υιοθεσίας της βραβευμένης με όσκαρ ηθοποιού, Σαρλίζ Θερόν.

Ο δικαστής παραδέχθηκε πως διέρρευσε στοιχεία για την υιοθεσία που ήθελε να κάνει η Θερόν σε ένα site με κωμικό περιεχόμενο που ανήκει στο πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα.

Τα παραπάνω στοιχεία κατατέθηκαν και επίσημα στο Ανώτατο δικαστήριο. Ο δικαστής ομολόγησε πως τον Ιανουάριο του 2012 ένας φίλος του δικαστής επίσης στο επάγγελμα, ανέλαβε μια υπόθεση υιοθεσίας από ένα γονιό και όχι από ζευγάρι. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε η Σαρλίζ Θερόν με καφέ περούκα και υπερμεγέθη ρούχα, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμη.

Ο πρώην –πλέον- δικαστής, έκανε δημόσια σχόλια για την υπόθεση υιοθεσίας της διάσημης ηθοποιού και την υπόθεση ανέλαβε το Ανώτατο δικαστήριο, με απώτερο σκοπό να «ξεσκεπάσει» τη δράση του δικαστή Μάτζιο.

Από τα στοιχεία που βρέθηκαν, αποδείχτηκε πως ο ίδιος χρησιμοποιούσε στο φόρουμ το ψευδώνυμο geauxjudge, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πως είχε παραβιάσει τουλάχιστον 23 νόμους κατά τους σχολιασμούς του στην ιστοσελίδα. Ανάμεσά στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ήταν και για προσβλητικά σχόλια στο θέμα της ισότητας των φύλων, αλλά και σεξουαλικά και ρατσιστικά σχόλια.

Ο ίδιος, ασκούσε το λειτούργημα αυτό από το 2001. Ωστόσο, μετά από αυτή την υπόθεση, δύσκολα θα ξαναχτυπήσει το σφυράκι του στο έδρανο...

Διαβάστε επίσης:

Ουγκάντα: Ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα η Αλ Σεμπάμπ