ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τα παιδιά των Παλαιστίνιων

Λωρίδα της Γάζας: Ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τα παιδιά των Παλαιστίνιων

Ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο εβδομάδων η νέα σχολική χρονιά στη Λωρίδα της Γάζας.


Η καθυστέρηση οφείλεται φυσικά στους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στην περιοχή, επιχειρήσεις που κράτησαν 50 μέρες, σταματώντας τα πάντα στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας της Παλαιστίνης, 700.000 παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία μετά τις παρατεταμένες διακοπές εξαιτίας του πολέμου με το Ισραήλ.

«Είκοσι τέσσερα σχολεία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και 125 σχολεία μικρότερες καταστροφές από τις ισραηλινές βόμβες», ανέφερε το υπουργείο.

«Καταβάλλουμε επίσης τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να επιλύσουμε το πρόβλημα των εκτοπισμένων ανθρώπων που έχουν καταφύγει στα σχολεία».

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναζήτησαν καταφύγιο στα σχολεία, τα οποία διαχειρίζεται η υπηρεσία αρωγής στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, η UNRWA.

Σε μια δική της ανακοίνωση, η UNRWA ανέφερε ότι όλα τα σχολεία της στη Γάζα άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν μαθητές, εκτός από αυτά στην πόλη Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου 10 σχολικά κτίρια συνεχίζουν να λειτουργούν ως καταφύγια για τους εκτοπισμένους πολίτες.

«Οι προσπάθειες να πειστούν οι εκτοπισμένοι κάτοικοι να μετακινηθούν σε τρία σχολεία και να αδειάσουν τα υπόλοιπα επτά απέτυχαν», ανέφερε ο εκπρόσωπος της UNRWA Αντνάν Αμπού Χάσνα.

«Αποφασίστηκε έτσι να μην αρχίσει η σχολική χρονιά στην πόλη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η νέα σχολική χρονιά στη Δυτική Όχθη άρχισε πριν από δύο εβδομάδες

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα στον ισραηλινό στρατό για ενδεχόμενο παραπτωμάτων στη Γάζα

Λωρίδα της Γάζας: Η φώτο που σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη

ΗΠΑ: Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας