ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση MH370: «Ξέρω τι συνέβη στο αγνοούμενο αεροπλάνο»

Πτήση MH370: «Ξέρω τι συνέβη στο αγνοούμενο αεροπλάνο»

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ινδονησίας, έκανε την απίστευτη δήλωση σε συνάντηση αξιωματικών με στελέχη της αεροπορίας.

Ο αρχηγός της ινδονησιακής αστυνομίας ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στη μοιραία πτήση, κάτι που επιβεβαιώνει τους φόβους ότι οι αξιωματικοί γνωρίζουν την αλήθεια.

Ο Σούταρμαν, όπως ονομάζεται, έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια συνάντησης του με ανώτερα στελέχη της αστυνομίας και αξιωματικούς της αεροπορίας.

Ο ίδιος φέρεται να είπε «Μίλησα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Μαλαισίας, τον Tun Mohammed Hanif Omar και πραγματικά γνωρίζω τι είχε συμβεί με το MH370».

Τα σχόλιά του έχει οδηγήσει σε ανησυχίες ότι οι κρατικοί υπάλληλοι ήξεραν από την αρχή την αλήθεια για το αγνοού,εμο αεροπλάνο - το οποίο εξαφανίστηκε πριν από έξι μήνες με 239 επιβάτες και το πλήρωμα του.

Ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας στη Μαλαισία, Khalid Abu Bakar είπε ότι θα μιλήσει προσωπικά με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ινδονησίας για να μάθει τι ακριβώς εννοεί με τις δηλώσεις του.

Μια τεράστια νέα έρευνα πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου, η οποία θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια λίρες.

Το Boeing 777 πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, όταν εξαφανίστηκε.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα έρευνας και διάσωσης (SAR) έχει βρει 58 στερεά αντικείμενα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Πολλοί ελπίζουν ότι πρόκειται για τα συντρίμμια από το καταδικασμένο αεροπλάνο.

Διαβάστε επίσης: MH370: Ο θυμός, η θλίψη και η αβεβαιότητα έξι μήνες μετά (pics)