ΚΟΣΜΟΣ

Σε πανικό οι Βρετανοί ηγέτες – Υπόσχονται περισσότερες εξουσίες στη Σκωτία

Σε πανικό οι Βρετανοί ηγέτες – Υπόσχονται περισσότερες εξουσίες στη Σκωτία

Οι ηγέτες των τριών βασικών πολιτικών κομμάτων της Βρετανίας δεσμεύτηκαν να παραχωρήσουν περισσότερες εξουσίες στη Σκωτία, αν οι ψηφοφόροι ψηφίσουν κατά της ανεξαρτησίας στο επίμαχο δημοψήφισμα, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, μία κίνηση που ερμηνεύεται ευρέως ως μια κίνηση πανικού.

Η προσπάθεια αυτή από την πλευρά της ηγεσίας της Βρετανίας να μεταπείσει τους Σκωτσέζους να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο –μία ένωση που κρατά περίπου 300 χρόνια- έρχεται καθώς πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πρόθεση ψήφου μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι» έχουν μικρή διαφορά.

Περίπου το 52% των Σκωτσέζων φαίνεται πως σκοπεύουν να καταψηφίσουν την πρόταση ανεξαρτησίας, ενώ το 48% τάσσονται υπέρ, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που διεξήγαγαν οι εταιρείες Opinium και ICM για λογαριασμό των εφημερίδων Daily Telegraph και The Scotsman αντίστοιχα και οι οποίες δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.

Σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Daily Record με τίτλο «ο Όρκος», ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νίκ Κλεγκ και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ δηλώνουν: «Η αρνητική ψήφος θα παραδώσει ταχύτερες, ασφαλέστερες και καλύτερες αλλαγές από ότι ο διαχωρισμός».

Διαβάστε επίσης:

Ανεξάρτητη Σκωτία: Πώς επηρεάζει την Ελλάδα το δημοψήφισμα;

Ρoή Ειδήσεων