ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Αναγνωρίστηκαν 225 θύματα του αεροπλάνου που καταρρίφθηκε

Ουκρανία: Αναγνωρίστηκαν 225 θύματα του αεροπλάνου που καταρρίφθηκε

Την ταυτότητα 14 θυμάτων που επέβαιναν στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών το οποίο καταρρίφθηκε στην Ουκρανία, αναγνώρισαν οι ιατροδικαστές, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 225.

«Μεταξύ των 14 αυτών θυμάτων 7 ήταν ολλανδικής καταγωγής και 7 αλλοδαποί», ανέφερε το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ενημερωθεί», προσέθεσε, ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι εθνικότητες των θυμάτων που δεν προέρχονται από την Ολλανδία δε θα δημοσιοποιηθούν», έπειτα από αίτημα των πρεσβειών των ενδιαφερόμενων χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι το Μπόινγκ των μαλαισιανών αερογραμμών που είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ εξερράγη κατά τη διάρκεια της πτήσης την 17η Ιουλίου και προφανώς καταρρίφθηκε από πύραυλο ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία.

Σε αυτό επέβαιναν 298 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 193 Ολλανδών υπηκόων.

Η ταυτότητα ορισμένων θυμάτων ίσως ποτέ να μην αναγνωριστεί, καθώς η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων ανθρώπινων λειψάνων στο σημείο του δυστυχήματος διακόπηκε, εξαιτίας των μαχών που ξέσπασαν στην περιοχή μεταξύ του ουκρανικού στρατού και τους των φιλορώσων ανταρτών.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι είναι ακόμα «πάρα πολύ επικίνδυνο» οι ομάδες να επιστρέψουν στο σημείο της συντριβής. Η πλειονότητα των Ολλανδών ερευνητών που έχει μεταβεί στην Ουκρανία αναμένεται να επιστρέψει πλέον στην Ολλανδία…

Διαβάστε ακόμα:

Σκωτία: Παραιτείται ο πρωθυπουργός μετά το «όχι» για ανεξαρτησία