ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Συλλήψεις στο πλαίσιο νέου σκανδάλου με «ανάπηρους-μαϊμού»

Ιταλία: Συλλήψεις στο πλαίσιο νέου σκανδάλου με «ανάπηρους-μαϊμού»

Στη σύλληψη 19 ατόμων - την ίδια ώρα που έρευνα εις βάρος 100 και πλέον γιατρών, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπαλλήλων του ιταλικού ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων για μια ακόμη υπόθεση με «ανάπηρους-μαϊμού» στην Κάτω Ιταλία βρίσκεται σε εξέλιξη – προχώρησαν οι Αρχές.

Οι συλληφθέντες λάμβαναν συντάξεις και βοηθήματα χωρίς να τα δικαιούνται, ενώ εκμεταλλεύονταν επίσης τη «βοήθεια» συγγενών τους, που αποκτούσαν τη δυνατότητα να απουσιάζουν τρεις ημέρες το μήνα από την εργασία τους, όπως προβλέπει ο νόμος για την υποστήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).

Οι συλλήψεις έγιναν από την αστυνομία του Ακράγαντα της Σικελίας, η οποία, κατά τη διάρκεια των ερευνών, διαπίστωσε ότι είχε στηθεί ένα δίκτυο επίορκων γιατρών, μεσαζόντων και διοικητικών υπαλλήλων των ιταλικών ταμείων κοινωνικών ασφαλίσεων. Πρόσωπα απόλυτα υγιή παρουσιάζονταν με καροτσάκι, σε φορείο, ή και με φιάλες οξυγόνου ενώπιον των επιτροπών που καλούνταν να γνωμοδοτήσουν για τη χορήγηση αναπηρικής σύνταξης.

Η διάρκεια της «παράστασης» δεν ξεπερνούσε τις δυο ώρες, ώστε να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη γραφειοκρατική διαδικασία.

Σύμφωνα με ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, πολλοί μεσάζοντες ζητούσαν από τους υποψήφιους για τη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων τις οποίες δε δικαιούνταν, να τους καταβάλουν προκαταβολικά, ως προμήθεια, ποσό όσο με την πρώτη σύνταξη που επρόκειτο να λάβουν μετά τη θετική γνωμάτευση της «φιλικά διακείμενης» επιτροπής γιατρών...

Διαβάστε ακόμα:

Αμερικανίδα έβαλε τρίτο στήθος για να γίνει διάσημη! (pics+vid)