ΚΟΣΜΟΣ

FBI: Ταυτοποίησαν τον τζιχαντιστή που αποκεφάλισε τους δύο Αμερικανούς

FBI: Ταυτοποίησαν τον τζιχαντιστή που αποκεφάλισε τους δύο Αμερικανούς

Τον μαχητή του Ισλαμικού Κράτους που αποκεφάλισε τους δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους, Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, ταυτοποίησε το FBI, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα ή την εθνικότητά του.

«Πιστεύω ότι τον έχουμε ταυτοποιήσει. Δε θα σας πω ποιος πιστεύουμε ότι είναι», δήλωσε ο Κόμεϊ σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι γνωρίζει την εθνικότητα του δολοφόνου, αν και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Τα βίντεο με τις εκτελέσεις των αμερικανών δημοσιογράφων, τα οποία ανήρτησε στο Διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος, εικονίζουν έναν μαχητή της οργάνωσης με καλυμμένο το πρόσωπο, ο οποίος κρατά ένα μαχαίρι και μιλά αγγλικά με βρετανική προφορά.

Εξάλλου, σε ένα άλλο βίντεο του ΙΚ, διάρκειας 55 λεπτών και με τον τίτλο «Οι φλόγες του πολέμου», εμφανίζεται ένας μαχητής της οργάνωσης επίσης με καλυμμένο πρόσωπο να μιλά άπταιστα αγγλικά με αμερικανική ή καναδική προφορά.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιος μιλά με βορειοαμερικανική προφορά στο βίντεο αυτό και αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας τώρα», σημείωσε ο Κόμεϊ, αναφερόμενος στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους μαχητές που έχουν ταχθεί στο πλευρό του ΙΚ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, περίπου 12 Αμερικανοί είναι γνωστό ότι πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία, ενώ αρκετοί που πολέμησαν έχουν ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Μεξικό: Ναυαγός επέζησε για 8 ημέρες στη θάλασσα τρώγοντας γλάρο! (vid+pics)

Έμπολα: Αναστήθηκαν θύματα του ιού στη Λιβερία! (pics)