Σκάνδαλο: «Ο Σαρκοζί έπαιρνε λεφτά από τον Καντάφι»

Newsroom Newsroom

Σκάνδαλο: «Ο Σαρκοζί έπαιρνε λεφτά από τον Καντάφι»

Ο γαλλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart επανέλαβε σήμερα ότι είναι αυθεντικό ένα έγγραφο το οποίο παρουσίασε το 2012 και αφορούσε μια συμφωνία που είχε συνάψει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη για τη χρηματοδότηση του πρώτου.


Η αυθεντικότητα του εγγράφου αυτού ερευνάται από το δικαστήριο, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο Σαρκοζί εναντίον του ιστότοπου, μια ξεχωριστή υπόθεση από αυτή της χρηματοδότησης το 2007 της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου από τον Καντάφι.

Ακόμη κι αν οι ερευνητές καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το έγγραφο αυτό είναι πλαστογραφημένο, αυτό δεν πρόκειται να έχει επιπτώσεις στην υπόθεση της χρηματοδότησης.

«Όσον αφορά τη Λιβύη, (οι δικαστές) γνωρίζουν ότι τα έγγραφα είναι πλαστά», δήλωσε ο Σαρκοζί στη εφημερίδα Journal du dimanche, ενώ στο παρελθόν είχε κάνει λόγο για «ένα τεράστιο λάθος».

Σε απάντηση, το Mediapart έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια αστυνομική έκθεση σύμφωνα με την οποία «η ομόφωνη άποψη των ανθρώπων που το εξέτασαν είναι ότι το έγγραφο που δημοσιοποίησε ο Mediapart φέρει όλα τα χαρακτηριστικά των επίσημων εγγράφων της λιβυκής κυβέρνησης της εποχής εκείνης σε ό,τι αφορά τη χρονολογία, την τυπολογία και το στιλ γραφής που χρησιμοποιεί».

Το έγγραφο αυτό, που χρονολογείται από το 2006, έχει υπογραφεί από τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης Μούσα Κούσα και κάνει λόγο για μια συμφωνία της κυβέρνησης της χώρας να προσφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί το ποσό των «50 εκατομμυρίων ευρώ».

Διαβάστε επίσης: Ο Σαρκοζί επέστρεψε… Υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις και μάχη κατά της ανεργίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved