ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Η Αλ Κάιντα πίσω από τη ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία

Υεμένη: Η Αλ Κάιντα πίσω από τη ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία

Η Αλ Κάιντα της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη μιας ρουκέτας κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά, την ώρα που η αμερικανική διπλωματική αποστολή εξέφρασε αμφιβολίες για το γεγονός ότι η αμερικανική πρεσβεία βρέθηκε στο στόχαστρο της επίθεσης.

Η οργάνωση «Άνσαρ αλ Σαρία είχε ως στόχο την αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά εκτοξεύοντας μία αντιαρματική ρουκέτα τύπου Law» διαβεβαίωσε σε μία ανακοίνωσε που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα που δρα στην Υεμένη.

Πολλοί στρατιώτες που βρίσκονταν μπροστά στην πρεσβεία τραυματίστηκαν και ένα τεθωρακισμένο όχημα υπέστη ζημιές σε αυτήν την επίθεση που διέπραξε η οργάνωση προκειμένου «να εκδικηθεί για τα παιδιά των μουσουλμάνων που βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας επίθεσης ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην επαρχία Τζόφ χθες» διευκρινίζεται στο κείμενο.

Λίγο πριν, η διπλωματική αποστολή είχε αναφέρει ότι δεν είχε «κανένα λόγο να πιστεύει ότι η αμερικανική πρεσβεία βρέθηκε στο στόχαστρο» μιας επίθεσης, ενώ διαβεβαίωσνε ότι η πρεσβεία δεν είχε «πληγεί» και ότι οι αρχές της Υεμένες πραγματοποιούν έρευνες.

Διαβάστε επίσης:

Εκπληκτικό: Δείτε πώς μία γυναίκα τα έβαλε με ληστή ! (βίντεο)