ΚΟΣΜΟΣ

«Η μάχη κατά των τζιχαντιστών θα μεταφερθεί στη Δύση»

«Η μάχη κατά των τζιχαντιστών θα μεταφερθεί στη Δύση»

Τη μάχη στις χώρες της Δύσης, σε περίπτωση που συνεχιστούν οι επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στη χώρα του, απείλησε ότι θα μεταφέρει ο αρχηγός της οργάνωσης «Μέτωπο αλ Νόσρα», παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, μέσω ηχητικού μηνύματος που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Οι ηγέτες σας δε θα πληρώσουν μόνοι το τίμημα του πολέμου, εσείς θα το πληρώσετε ακριβά», είπε ο Άμπου Μοχάμεντ αλ Τζουλάνι απευθυνόμενος στους πολίτες των χωρών της Δύσης, καλώντας τους να αντιταχθούν στις κυβερνήσεις τους.

Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση από την έναρξη, πριν από μία εβδομάδα, της εκστρατείας αεροπορικών επιδρομών σε καθημερινή βάση στη Συρία εναντίον των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου αλ Νόσρα, από το συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ.

Καμία χώρα δεν έχει στείλει στρατιώτες στο μέτωπο για να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών, όμως ο αρχηγός της οργάνωσης που συνδέεται με την αλ Κάιντα διαβεβαίωσε πως το γεγονός ότι τα πλήγμα πραγματοποιούνται «από απόσταση (…) θα μεταφέρει τη μάχη στα σπίτια σας».

Ο ίδιος δε διευκρίνισε πώς η Αλ Κάιντα θα απαντήσει στα πλήγματα, ωστόσο απευθύνθηκε στους «πολίτες της Αμερικής και της Ευρώπης», υπογραμμίζοντας «Τι κερδίσατε από τον πόλεμό σας εναντίον των μουσουλμάνων και τζιχαντιστών, παρά μόνο τραγωδίες και δεινά που έπληξαν τις χώρες και τα παιδιά σας;», αναφερόμενος στο θάνατο των στρατιωτών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά και των πολιτών στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Καλιφόρνια: 5χρονος βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης!

Λιβερία: Μωρό έγινε άνδρας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Τραγωδία στην Ολλανδία: Monster truck πάτησε θεατές! (vids)