ΚΟΣΜΟΣ

Φιλορώσοι αντάρτες: Το Κίεβο δεν απομακρύνει τα στρατεύματά του

Φιλορώσοι αντάρτες: Το Κίεβο δεν απομακρύνει τα στρατεύματά του

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία κατηγόρησαν σήμερα το Κίεβο ότι δεν τηρεί τη συμφωνία εκεχειρίας που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές.


«Η Ουκρανία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την απομάκρυνση των δυνάμεών της», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ένας εκ των ηγετών του Ντονέτσκ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Ζαχαρτσένκο κατήγγειλε ότι η Ουκρανία δεν έχει απομακρύνει ακόμη τον στρατό της από τις κατοικημένες περιοχές και τη γραμμή του μετώπου, όπως προβλέπει η συμφωνία που συνήψαν οι δύο πλευρές στο Μινσκ νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Οι δηλώσεις του Ζαχαρτσένκο γίνονται μία ημέρα αφού τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις χειρότερες συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει μετά την κήρυξη της εκεχειρίας πριν τρεις εβδομάδες.

Αν και σήμερα η κατάσταση έχει ηρεμήσει, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο βομβαρδισμός εναντίον της πόλης Ντονέτσκ είναι συνεχής. Οι μάχες επικεντρώνονται γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης, το οποίο παραμένει υπό τον έλεγχο των ειδικών δυνάμεων του ουκρανικού στρατού.

Το Συμβούλιο ΕΘνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας επεσήμανε ότι τρεις στρατιώτες έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.

Διαβάστε επίσης: Η Μόσχα ελπίζει σε συμφωνία με την Ουκρανία για το φυσικό αέριο