ΚΟΣΜΟΣ

Έψαξαν τα... περιστέρια για βόμβες!

Έψαξαν τα... περιστέρια για βόμβες!

Δεν ήταν ένα και δύο αλλά 10.000 περιστέρια!

Οι κινεζικές αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα 10.000 περιστέρια τα οποία απελευθερώθηκαν για την επέτειο της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ελέγχθηκαν για τυχόν... ύποπτα αντικείμενα!

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων και έπρεπε όλα τα περιστέρια να ψαχτούν!

Τα σύμβολα της ειρήνης απελευθερώθηκαν στην πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου, για την 65η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Οι εργαζόμενοι έψαξαν τα φτερά, τα πόδια και τον πρωκτό των πτηνών προκειμένου να εξακριβωθεί αν έφεραν ύποπτα αντικείμενα.

Τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας που έλαβε η κυβέρνηση αντανακλούν στην αυξημένη ανησυχία για βία μετά από μία σειρά επιθέσεων των αυτονομιστών μαχητών της μειονότητας των Ουιγούρων καθώς και διάφορες εκρήξεις σε λεωφορεία.

Οι αρχές του Πεκίνου είχαν ελικόπτερα για την παρακολούθηση σημείων ελέγχου της οδικής κυκλοφορίας, μεγάλες διασταυρώσεις αλλά και ιστορικά μνημεία όπως το Σινικό Τείχος και το Θερινό παλάτι.

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη 23χρονου με την κατηγορία ότι χρηματοδοτούσε τζιχαντιστή (pics)