ΚΟΣΜΟΣ

Πλήγματα του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Πλήγματα του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός πραγματοποιεί σήμερα αεροπορικές επιδρομές εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι έχουν φθάσει στις πύλες της κουρδικής πόλης της Συρίας Άιν αλ-Άραμπ (Κομπανί στα κουρδικά), ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


"Ο αμερικανο-αραβικός συνασπισμός διεξήγαγε τουλάχιστον πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών στη γραμμή του μετώπου τους με τους Κούρδους, ανατολικά και νοτιοανατολικά του Κομπανί", δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Η μη κυβερνητική οργάνωση δεν έκανε μέχρι στιγμής λόγο για νεκρούς. Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται πλέον σε απόσταση μόλις 3 χλμ. ανατολικά απ' αυτή την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών, ιατρικών, στρατιωτικών και από την κοινωνία των πολιτών, σε όλη τη Συρία.

Σφοδρές μάχες σημειώνονται σήμερα ανάμεσα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τις κουρδικές δυνάμεις στις πύλες της Κομπανί, την οποία οι Κούρδοι "υπερασπίζονται με επιμονή", αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση. "Μολονότι υπολείπονται σε αριθμό και οπλισμό, οι κούρδοι μαχητές αρνούνται να αποσυρθούν και υπερασπίζονται επίμονα την πόλη τους εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους", δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου. "Είναι γι' αυτούς ζήτημα ζωής ή θανάτου", πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Λίβανος: Οι τζιχαντιστές απελευθέρωσαν έναν λιβανέζο στρατιώτη