ΚΟΣΜΟΣ

Αμάλ Αλαμουντίν: Πώς θα κυλήσουν τα δύο 24ωρα της κυρίας Κλούνεϊ στην Αθήνα

Αμάλ Αλαμουντίν: Πώς θα κυλήσουν τα δύο 24ωρα της κυρίας Κλούνεϊ στην Αθήνα

Αναμφισβήτητα είναι το πρόσωπο των ημερών, καθώς όλος ο πλανήτης μιλά για το γάμο της με το διάσημο ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ.

Είναι δικηγόρος, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρόσφατα η κυρία Κλούνεϊ, η Αμάλ Αλαμουντίν είναι σίγουρα ένα πρόσωπο που θα μας απασχολήσει αρκετά την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, η επιφανής κυρία Κλούνεϊ ενδιαφέρει τους Έλληνες και για ακόμα ένα σοβαρό λόγο, καθώς «αγωνίζεται» για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο καταγωγής τους, στην Ελλάδα.

Η Amal Alamuddin κατάφερε να γίνει μέσα σε λίγους μήνες η πιο αξιοζήλευτη γυναίκα του διεθνούς jet set, αφού κατάφερε να παντρευτεί τον αμετανόητα -μέχρι πριν λίγες ημέρες- εργένη του Hollywood, George Clooney.

Ο υπέρλαμπρος γάμος της ήταν απλά η αφορμή για να γίνει αγαπητή στο ελληνικό κοινό, μετά και την επίσκεψη της στη χώρα μας την προσεχή εβδομάδα, η κυρία Κλούνεϊ θα μπει και στις καρδιές μας!

George-Clooney-Amal-Alamuddin-First-Photos-After-Wedding

Ποια είναι η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ

Η 36χρονη δικηγόρος φαίνεται ότι αποτελεί ιδανική επιλογή για τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Όμορφη και έξυπνη, η Αμάλ Αλαμουντίν είναι σύμφωνα με τον σύζυγό της «η πιο σέξι δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο».

Η Αμάλ Ράμζι Αλαμουντίν ειδικεύεται στη διεθνή νομοθεσία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έκδοση κρατουμένων. Μιλά αραβικά, αγγλικά και γαλλικά.

Γεννήθηκε στη Βηρυττό το 1978. Τη δεκαετία του 1980, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο, η οικογένεια της Αλαμουντίν μετακόμισε στο Λονδίνο.

Η μητέρα της είναι ανταποκρίτρια στην αραβική εφημερίδα Al Hayat, ενώ ο πατέρας της είναι καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυττού και κατάγεται από επιφανή οικογένεια δρούζων του Λιβάνου.

Η Αμάλ Αλαμουντίν σπούδασε στη Βρετανία και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια έκανε την πρακτική της σε γραφείο της Νέας Υόρκης.

Είχε εργαστεί στο γραφείο της εισαγγελίας στο Ειδικό Δικαστήριο του ΟΗΕ για το Λίβανο και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Σήμερα εργάζεται στο νομικό γραφείο Doughty Street Chambers της βρετανικής πρωτεύουσας.

Έχει εμπλακεί σε πολλές υποθέσεις, έχει εκπροσωπήσει την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, και τον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Άσανζ.

Τον Αύγουστο η Αμάλ Αλαμουντίν, είχε αρνηθεί μία θέση σε επιτροπή του ΟΗΕ που είχε ως στόχο να ερευνήσει πιθανά εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον Αύγουστο το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι η Αμάλ Αλαμουντίν θα είναι μέλος μιας τριμερούς επιτροπής που θα εξετάσει πιθανές παραβιάσεις από την πλευρά του Ισραήλ, στην διάρκεια της επιχείρησής του κατά της Χαμάς.

Μερικές ώρες αργότερα, η σύντροφος του Κλούνεϊ δια μέσω του εκπροσώπου του ηθοποιού, ανακοίνωσε ότι αρνήθηκε τη θέση, λόγω φόρτου εργασίας.

«Με τρομοκρατεί η κατάσταση στην υπό κατάληψη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως οι πληροφορίες για θανάτους αμάχων και πιστεύω έντονα ότι πρέπει να υπάρξει ανεξάρτητη έρευνα και να βρεθούν οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί» είχε πει.

Πολλοί εκτιμούν ότι ο γάμος του ηθοποιού δεν αποκλείεται να δείχνει και μία επιθυμία του να εμπλακεί στο μέλλον με τα πολιτικά, καθώς η σύζυγός του θα αποτελούσε μια ιδανική Πρώτη Κυρία. Ο ίδιος, πάντως, έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι δεν τον ενδιαφέρει να πολιτικοποιηθεί.

«Θέλω να υποδύομαι έναν πρόεδρο, όχι να γίνω ένας» είχε δηλώσει με αφορμή την ταινία του Αι Ειδοί του Μαρτίου, όπου υποδυόταν έναν υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ.

Amal-Alamuddin-and-George-Clooney

Η επίσκεψη της στη χώρα μας!

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα η νεόνυμφη κυρία Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό για τη νομική εκπροσώπηση στη διεκδίκηση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η Αμάλ Αλαμουντίν θα φθάσει το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα με απευθείας πτήση από το Λονδίνο, ενώ θα συνοδεύεται από δυο ακόμη δικηγόρους του γραφείου της.

Επίσης στο πλευρό της θα βρίσκεται και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ.

Την επόμενη ημέρα, 14 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί η Αμάλ Αλαμουντίν θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης. Μάλιστα, στο εστιατόριο του Μουσείου θα δοθεί και γεύμα προς τιμήν της. Την ίδια ημέρα θα δοθεί και συνέντευξη τύπου, ενώ το απόγευμα θα ξεναγηθεί στην Αθήνα.

Το επόμενο πρωί, 15 Οκτωβρίου, η Αμάλ Αλαμουντίν θα αναχωρήσει αεροπορικώς για το Λονδίνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Κλούνεϊ θα μείνει σε ξενοδοχείο του κέντρου και ότι η ίδια έχει πει ότι η όλη επίσκεψη θα γίνει με διακριτικότητα, ενώ όσον αφορά το δώρο που θα κάνει ο κ. Σαμαράς στην Αμάλ Αλαμουντίν λέγεται ότι θα είναι ένα βιβλίο με τον Παρθενώνα και τα αγάλματα που λείπουν από το παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Τι υπάρχει πίσω από τη μαρμάρινη θύρα του τρίτου θαλάμου;