ΚΟΣΜΟΣ

Οι γονείς του Κασίγκ εκλιπαρούν τους τζιχαντιστές για την ελευθερία του (vid)

Οι γονείς του Κασίγκ εκλιπαρούν τους τζιχαντιστές για την ελευθερία του (vid)

Δραματική έκκληση στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, να αφήσουν ελεύθερο το γιο τους, απηύθυναν οι γονείς του Peter Kassig, τον οποίο απειλούν να εκτελέσουν οι τζιχαντιστές, στο νέο αποτρόπαιο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Alan Henning.

Οι φανατικοί ισλαμιστές απείλησαν να αποκεφαλίσουν τον 26χρονο Αμερικανό, σε περίπτωση που η συμμαχία (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) κατά του ΙΚ, συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ και τη Συρία. Η οικογένεια έτσι του πρώην στρατιωτικού, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει την εκτέλεσή του, δημοσίευσε βίντεο με αραβικούς υπότιτλους, στο οποίο ζητά από τους απαγωγείς να δείξουν έλεος, επιτρέποντας στο γιο τους να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα του.

Κρατώντας μια φωτογραφία του γιου της και φορώντας μια παραδοσιακή μαντίλα, η Paula ακούει τον άντρα της Ed, που εργάζεται ως δάσκαλος, να παρομοιάζει το γιο τους με «κινητήρια δύναμη της οικογένειας».

«Ικετεύουμε αυτούς που τον κρατούν να δείξουν συμπόνια και να χρησιμοποιήσουν την ισχύ τους για να ελευθερωθεί ο γιος μας. Ξέρουμε ότι οι Σύριοι υποφέρουν, αλλά πιστεύουμε επίσης ότι η βία δεν είναι η λύση για τα προβλήματα που απασχολούν όλους μας. Ζητήσαμε από την κυβέρνησή μας να αλλάξει πολιτική, αλλά όπως και ο γιος μας δεν έχουμε επιρροή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ», τονίζει ο πατέρας του Peter, ο οποίος απήχθη την 1η Οκτωβρίου του περασμένου έτους στη Συρία, όπου προσέφερε ανθρωπιστικό έργο μέσω της οργάνωσης αρωγής SERA. Την ίδρυσε ο ίδιος από την Ιντιάνα, το 2012, για τα θύματα της συριακής σύγκρουσης και τους Σύρους πρόσφυγες...

Από την πλευρά της, η Paula η οποία αποκάλυψε ότι η ίδια και ο σύζυγός της είχαν λάβει μηνύματα από το γιο τους ενώ ήταν όμηρος, συμπλήρωσε απευθυνόμενη στο γιο της: «Είμαστε τόσο υπερήφανοι για εσένα και το έργο σου. Προσευχόμαστε όλοι να επιστρέψεις ασφαλής. Πάνω απ 'όλα σε αγαπάμε από τα βάθη της καρδίας μας και ευχόμαστε να σε απελευθερώσουν ώστε να μπορέσουμε να σε αγκαλιάσουμε ξανά και να ζήσεις όπως έχεις επιλέξει. Μια ζωή προσφοράς σε εκείνους που έχουν ανάγκη».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Peter Kassig υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό - επί ένα χρόνο στους Ρέιντζερς, τους καταδρομείς του στρατού - κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ιράκ, πριν αποχωρήσει για ιατρικούς λόγους. Άλλαξε το όνομά του σε Abdul-Rhaman και ασπάστηκε το Ισλάμ αφού απήχθη από τους τζιχαντιστές...

Η SERΑ ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι έχει διακόψει προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Συρία για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή είναι η απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής! (vid+pics)

Μεξικό: Έφαγε τσίλι και την έγλυψε στο μάτι!

Βιετναμέζος κατέληξε στο νοσοκομείο με δύο καρφιά στο κρανίο του! (pics)