ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Βραζιλία: Προβάδισμα στον Νέβες έναντι της Σίλβα δίνει νέα δημοσκόπηση

Εκλογές Βραζιλία: Προβάδισμα στον Νέβες έναντι της Σίλβα δίνει νέα δημοσκόπηση

Της οικολόγου Μαρίνα Σίλβα, στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ενόψει των βραζιλιάνικων προεδρικών εκλογών της Κυριακής (5/10) προηγείται ο τεχνοκράτης υποψήφιος Αέσιο Νέβες.

Κάτι που σημαίνει πως θα αντιμετώπιζε την πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ σε έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Ρουσέφ θα επικρατούσε πάντως στο δεύτερο γύρο με 46% έναντι 40% του Νέβες, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας MDA.

Στον πρώτο γύρο, η σημερινή αριστερή πρόεδρος Ρουσέφ εμφανίζεται να εξασφαλίζει το 40,6% της ψήφου, ο Νέβες να έρχεται στη δεύτερη θέση με 24% και η Σίλβα να ακολουθεί στην τρίτη με 21,4%.

Η διαφορά ανάμεσα στον Νέβες και την Σίλβα βρίσκεται εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος της δημοσκόπησης, ωστόσο η MDA αναφέρει ότι η τάση είναι σταθερή γιατί οι αρνητικές ψήφοι του Νέβες έχουν μειωθεί σημαντικά. Η εταιρεία δημοσκοπήσεων προβλέπει ότι οι προεδρικές εκλογές θα κριθούν στο δεύτερο γύρο ανάμεσα στην Ρουσέφ και στον Νέβες.

Αν κανένας από τους υποψηφίους δεν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, όπως αναμένεται, στον πρώτο γύρο της Κυριακής, θα υπάρξει και δεύτερος ανάμεσα στους δύο πρώτους υποψηφίους στις 26 Οκτωβρίου…

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Σκότωσε το φίλο του επειδή έκανε «poke» στη σύντροφό του!

Βρετανία: Το πρώτο κοκτέιλ που πίνεται γλείφοντάς το στον… αέρα (vid)

Νέο κρούσμα… κανιβαλισμού ανάμεσα σε λευκούς καρχαρίες (vid)

Αυστραλία: Σπάνια επική μάχη ανάμεσα σε δύο λευκούς καρχαρίες (vid+pics)

Δραματική έκκληση στους τζιχαντιστές από τους γονείς του Αμερικανού ομήρου (vid)

Αυτή είναι η απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής! (vid+pics)

Μεξικό: Έφαγε τσίλι και την έγλυψε στο μάτι!

Βιετναμέζος κατέληξε στο νοσοκομείο με δύο καρφιά στο κρανίο του! (pics)