ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Αισιόδοξος ο υπουργός Άμυνας για τις επιθέσεις στους τζιχαντιιστές

Αυστραλία: Αισιόδοξος ο υπουργός Άμυνας για τις επιθέσεις στους τζιχαντιιστές

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας, Ντέιβιντ Τζόνστον, για την πορεία των αεροπορικών επιθέσεων που πραγματοποιούν οι συμμαχικές δυνάμεις ενάντια στους τζιχαντσιτές του Ισλαμικού Κράτους.

Σε δηλώσεις του στο ABC, o κ. Τζόνστον τόνισε ότι τα αυστραλιανά μαχητικά αεροσκάφη θα αρχίσουν να βομβαρδίζουν στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία.

Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημοσκόπηση Galaxy που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Sunday Herald Sun και δείχνει πως 62% των ερωτηθέντων Αυστραλών συμφωνούν με τη συμμετοχή της Αυστραλίας στις επιχειρήσεις, ενώ 75% εκτιμούν πως ο κίνδυνος να σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση σε αυστραλιανό έδαφος είναι υπαρκτός.

Εξάλλου, και ο πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της Αυστραλίας στις επιχειρήσεις, τόνισε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση αποτελεί πραγματική απειλή για τη χώρα, η οποία πλέον συμμετέχει στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό κατά των σουνιτών εξτρεμιστών ισλαμιστών.

Διαβάστε επίσης:

Οι γονείς του Κασίγκ εκλιπαρούν τους τζιχαντιστές για την ελευθερία του (vid)