ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: Οβίδα έπληξε τουρκικό έδαφος

Ισλαμικό Κράτος: Οβίδα έπληξε τουρκικό έδαφος

Πέντε τραυματίες ήταν ο απολογισμός οβίδας που εξερράγη σε τουρκικό έδαφος, δίπλα από την πόλη Κομπανί της Συρίας, περιοχή στην οποία σημειώνονται σφοδρές μάχες τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στους τζιχαντιστές και Κούρδους μαχητές.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια πλευρά έριξε την οβίδα, η οποία έπληξε ένα σπίτι στα προάστια της πόλης Σουρούτς, η οποία αποτελεί Τουρκικό έδαφος. Ιατρικές πηγές ωστόσο τονίζουν πως οι πέντε τραυματίες δεν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τη Δευτέρα πολλοί όλμοι έχουν πλήξει την τουρκική επικράτεια με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν. Ένας όλμος έπληξε το πρωί έναν λόφο που δεσπόζει της πόλης Κομπάνι, από τον οποίο πολλοί δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν τις μάχες που εκτυλίσσονται.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων αντίκρυ στην Κομπάνι, δεν ανταπέδωσε αμέσως τα πυρά, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση εξασφάλισε την Πέμπτη το πράσινο φως της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για να διατάξει τον στρατό να εμπλακεί σε επιχειρήσεις στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας για να πολεμήσει εναντίον του ΙΚ, αλλά βάσει όσων είναι γνωστά μέχρι σήμερα, δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση.