ΚΟΣΜΟΣ

Οβίδες έπληξαν το Ντονέτσκ - 8 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Οβίδες έπληξαν το Ντονέτσκ - 8 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Για παραβίαση της εκεχειρίας κατηγορεί τους αυτονομιστές ο ουκρανικός στρατός, υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις του δέχθηκαν επιθέσεις σε πολλά τμήματα των ανατολικών περιοχών της χώρας, συμπεριλαμβανόμενου και του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.

Δύο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες και έξι ακόμη τραυματίστηκαν, είπε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Βολοντίμιρ Πόλιοβι σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο και πρόσθεσε ότι «οι τρομοκράτες παραβιάζουν τους όρους της εκεχειρίας».

Στο Ντονέτσκ ο Έντουαρντ Μπασούλιν, ένας από τους στρατιωτικούς ηγέτες των ανταρτών δήλωσε ότι τρεις από τους μαχητές του έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 32 τραυματίστηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, κυρίως σε συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμιο.

Οι αντάρτες προσπαθούν να εκδιώξουν τα κυβερνητικά στρατεύματα από το αεροδρόμιο, το οποίο είναι στρατηγικής σημασίας και για τις δύο πλευρές.

«Το αεροδρόμιο είναι εφαλτήριο για την πόλη», εξήγησε ο Μπασούλιν. «Ο βασικός μας σκοπός είναι να τους απωθήσουμε (τους κυβερνητικούς στρατιώτες), μακριά από την πόλη, ώστε να μην βομβαρδίζουν πλέον με το πυροβολικό κατοικημένες περιοχές».

Ο Πόλιοβι είπε εξάλλου ότι σημειώθηκαν μάχες στις πόλεις Ντεμπάλτσεβε και Σιάστγε, προς τα σύνορα με τη Ρωσία.

Ο Μπασούλιν από την πλευρά του είπε ότι σκοτώθηκαν επίσης τρεις πολίτες στην περιοχή του Ντονέτσκ, κατηγορώντας τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις πως βομβαρδίζουν τα προάστια της πόλης από θέσεις δίπλα στο αεροδρόμιο.

Ο ουκρανικός στρατός διαψεύδει ότι πλήττει πολιτικούς στόχους και τονίζει ότι απαντά μόνον όταν δέχεται πυρά από αυτονομιστές.
Στο Ντονέτσκ τουλάχιστον τέσσερις πολυκατοικίες και ένα πρώην νηπιαγωγείο υπέστησαν ζημιές από οβίδες στην περιοχή Γκλαντκόβκα, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονταν σε άλλες περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση αυτοκτονίας στην Τσετσενία με τέσσερις νεκρούς