ΚΟΣΜΟΣ

Και γαλλίδες σταρ στο τέταρτο κύμα με γυμνές φωτογραφίες διασήμων

Και γαλλίδες σταρ στο τέταρτο κύμα με γυμνές φωτογραφίες διασήμων

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή ακατάλληλων φωτογραφιών διασημοτήτων

Το Fappening, όπως έχει ονομαστεί από τους χρήστες του διαδικτύου, δεν φαίνεται να έχει τέλος, καθώς για μια ακόμα εβδομάδα, νέες γυμνές φωτογραφίες επωνύμων έρχονται στη δημοσιότητα.

Ως τώρα πάνω από 100 διάσημα πρόσωπα έχουν δει προσωπικές τους φωτογραφίες να διαρρέουν, ανάμεσά τους η Τζένιφερ Λόρενς, η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Ριάννα, η Κέλι Άπτον και πολλές άλλες.

Το φαινόμενο πάντως δεν αφορά μόνο τα διάσημα πρόσωπα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien, δυο Γαλλίδες είδαν τις προσωπικές τους φωτογραφίες να κυκλοφορούν πριν από λίγες μέρες στο διαδίκτυο, στο τέταρτο κύμα των διαρροών.

Η Ελοντί Βαρλέ και η Σαλώμη Στεβενίν, ηθοποιοί, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για δικές τους φωτογραφίες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η σύνδεση των προηγούμενων διαρροών με το iCloud της Apple, είχε οδηγήσει την εταιρεία να ερευνήσει την υπόθεση, αλλά και να κάνει κάποιες αλλαγές στην υπηρεσία της, προειδοποιώντας τους χρήστες όταν ο λογαριασμός τους είναι προσβάσιμος από μία νέα συσκευή ή όταν υπάρχει προσπάθεια αλλαγής κωδικού.

Οι χάκερς όμως μάλλον έχουν εξασφαλίσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από επώνυμους σταρ, με τη λίστα 101 ατόμων να έχει σταλεί στο 4chan αμέσως μετά την πρώτη διαρροή, περιλαμβάνοντας πολλά ονόματα.

Την υπόθεση εξακολουθεί να ερευνά το FBI, χωρίς να έχει καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για το πώς προήλθαν οι διαρροές και το αν θα καταφέρουν να τις σταματήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες νεαρής πολιτικού (pic)

Βόμβα στο σκάνδαλο με τις γυμνές σταρ: Επώνυμη ηθοποιός θύμα των χάκερ