ΚΟΣΜΟΣ

Καθηγητής κατέβασε φωτογραφία 15χρονης με μπικίνι από το Facebook και...

Καθηγητής κατέβασε φωτογραφία 15χρονης με μπικίνι από το Facebook και...

Ένας καθηγητής στο Eggbuckland του Πλίμουθ προκειμένου να δώσει ένα μάθημαστους μαθητές του σχολείου για τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο, θεώρησε καλό να διαπομπεύσει μια 15χρονη μαθήτρια

Όπως αναφέρει η Daily Mail ο καθηγητής αποφάσισε να ρεζιλέψει τη 15χρονη μπροστά σε αρκετούς συμμαθητές της, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παρουσίασε μια φωτογραφία της κοπέλας με σορτς και το επάνω μέρος του μαγιό της, την οποία πήρε από το προφίλ της στο facebook.

Η μαθήτρια, της οποίας το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, έφυγε κλαίγοντας από την αίθουσα και τηλεφώνησε στη μητέρα της.

Η μητέρα, όπως δηλώνει στον βρετανικό Τύπο, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έγινε και κατήγγειλε το γεγονός στον οργανισμό που επιθεωρεί τα σχολεία στη Βρετανία (Ofsted).

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε λόγος να χρησιμοποιήσει τη νεαρή για παράδειγμα και να δείξει τη φωτογραφία της σε όλο το σχολείο.

Μετά την καταγγελία της μητέρας ο εκπρόσωπος του σχολείου δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής ήθελε με ένα βίντεο που έδειχνε στους μαθητές να τους εξηγήσει πόσο εύκολο είναι να βρει ο οποιοσδήποτε τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο και να τις χρησιμοποιήσει χωρίς την έγκρισή τους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο καθηγητής σε ομιλία με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», βρήκε τυχαία κάποιες φωτογραφίες ανάμεσα στις οποίες και αυτή της μαθήτριας και τις χρησιμοποίησε για να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τους κινδύνους που τους περιμένουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα-σπαζοκεφαλιά για τις αρχές: Το πτώμα... εξαφανίστηκε!