ΚΟΣΜΟΣ

Έβαλε πάνες σε... αγελάδες λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης! (pics)

Έβαλε πάνες σε... αγελάδες λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης! (pics)

Οι τεράστιες πάνες κατασκευάστηκαν από έναν Βαυαρό κτηνοτρόφο για να διασφαλίσει ότι δεν εμπίπτειστην απαγόρευση των αυστηρών ευρωπαϊκών κανόνων!

Μπορεί να φαίνεται γελοίο σαν θέαμα, και είναι, αλλά έπρεπε να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς της Ε.Ε. για τα λιπάσματα.

Και προκειμένου να μην έχει πρόστιμα και διαμαρτυρίες, έφτιαξε αυτές τις... μέγα- πάνες για το κοπάδι του που αποτελείται από 18 τροφαντές, αγελάδες.

Τα νιτρικά άλατα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών και χρησιμοποιούνται ευρέως ως λιπάσματα, αλλά σε υπερβολικά επίπεδα προκαλούν σοβαρή ρύπανση των υδάτων. Η οδηγία για τη νιτρορρύπανση αποσκοπεί στην προστασία της ποιότητας των υδάτων σε όλη την Ευρώπη, με την αποτροπή της ρύπανσης των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων από νιτρικά άλατα γεωργικής προέλευσης και με την προώθηση της χρήσης ορθών γεωργικών πρακτικών.

Τα κράτη μέλη οφείλουν να καθορίζουν τις περιοχές που είναι ευπρόσβλητες στη νιτρορρύπανση και να θεσπίζουν μέτρα περιορισμού και πρόληψης της ρύπανσης στις εν λόγω περιοχές. Τα μέτρα αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν περιόδους απαγόρευσης κατά τις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση κοπριάς και χημικών λιπασμάτων, τη δυνατότητα αποθήκευσης της κοπριάς όταν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς και περιορισμούς ως προς τη χρήση λιπασμάτων.

Η Ένωση των Αγροτών της Βαυαρίας, φοβάται ότι οι κανόνες είναι ουσιαστικά η απαγόρευση βοσκής των ζώων σε πλαγιές επειδή η κοπριά τους θα μπορούσε να θεωρηθεί ως λίπασμα.

Διαβάστε επίσης: Σαρώνει στα social media: Η στιγμή της επίθεσης ενός καρχαρία (pics)