ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Τουλάχιστον επτά νεκροί σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Πακιστάν: Τουλάχιστον επτά νεκροί σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Τουλάχιστον 7 άτομα σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν σε ένα ποδοπάτημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην πόλη Μουλτάν του Πακιστάν, όπως ανέφερε ένας διευθυντής νοσοκομείου.

Το Πακιστάν αντιμετωπίζει μια πολιτική κρίση από τον Αύγουστο όταν διαδηλωτές με επικεφαλής τον Ίμραν Χαν, έναν πρώην αθλητή του κρίκετ που έγινε αρχηγός της αντιπολίτευσης, και τον Ταχίρ ουλ Κάντρι, έναν πνευματικό ηγέτη, κατέκλυσαν την πρωτεύουσα και κατέλαβαν μια περιοχή όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και ξένες πρεσβείες ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

Έκτοτε οι διαδηλώσεις έχουν ελαττωθεί, αλλά απόψε το βράδυ το ποδοπάτημα συνέβη όταν κάποιοι από τους παρευρισκομένους προσπάθησαν να φύγουν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφωνούσε ο Χαν στην πόλη Μουλτάν.

«Συνολικά 7 πτώματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και 42 τραυματίες εξαιτίας ενός ποδοπατήματος που συνέβη έπειτα από μία διαδήλωση» δήλωσε ο Πάρβεζ Χάιντερ, ο διευθυντής της μονάδας των Επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Νιστάρ, αναφερόμενος στην πορεία που οργάνωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ίμραν Χαν.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Γαλλία και Γερμανία προσφέρουν στρατιωτική ενίσχυση στον ΟΑΣΕ