ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική έκκληση του Μπαν Κι Μουν για την πόλη Κομπάνι

Δραματική έκκληση του Μπαν Κι Μουν για την πόλη Κομπάνι

Έκκληση προς όλες τις πλευρές να «ορθώσουν το ανάστημά τους και να εμποδίσουν ενδεχόμενη σφαγή αμάχων στο Κομπάνι», απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, εκφράζοντας την ανησυχία του για το αποτέλεσμα των σφοδρών μαχών που διεξάγονται στην πόλη της Συρίας, ανάμεσα στους τζιχαντιστές και τους Κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη.

«Επαναλαμβάνω τη βαθιά μου ανησυχία για την κατάσταση στο εσωτερικό και τα περίχωρα της συριακής πόλης Κομπάνι. Με το Ισλαμικό Κράτος να συνεχίζει να εξαπολύει επιθέσεις, χιλιάδες ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο» τόνισε από το Κάϊρο στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης των δωρητών για την ανοικοδόμηση της Γάζας.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, είχε ήδη δηλώσει την Παρασκευή ότι «είναι πολύ πιθανό οι άμαχοι να σφαγιαστούν» εάν το Κομπάνι καταληφθεί από τους τζιχαντιστές που ξεκίνησαν την επίθεση αυτή από την 16η Σεπτεμβρίου.

Περίπου 700 άμαχοι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και 10.000 με 13000 έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα, είχε εκτιμήσει ο ίδιος.

Διαβάστε όλα τα νέα για το Ισλαμικό Κράτος εδώ