ΚΟΣΜΟΣ

Σιαμαία δίδυμα μοιράζονται ίδιο συκώτι, έντερα και καρδιά (pics)

Σιαμαία δίδυμα μοιράζονται ίδιο συκώτι, έντερα και καρδιά (pics)

Τα δύο παιδάκια γεννήθηκαν πριν έξι μήνες στο Τέξας

Τα δίδυμα κορίτσια θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα να χειρουργούνται προκειμένου οι γιατροί να αρχίσουν τη μακρά διαδικασία τυ χωρισμού τους.

Οι αξιολάτρευτο αδελφές, οι οποίοι παραμένουν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου του Τέξας, μοιράζονται το συκώτι, το διάφραγμα, τη λεκάνη και τα έντερα.

Τώρα, προετοιμάζονται να υποβληθούν σε μία επέμβαση επέκτασης ιστού για να τεντώσει το δέρμα που θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τα μπαλώματα του σώματός τους όταν γίνει ο διαχωρισμός τον Δεκέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, τον Δεκέμβριο, θα υπάρχουν δύο βάρδιες από γιατρούς που θα κάνουν τις ουρολογικές, τις πλαστικές, τις ορθοπεδικές, τις καρδιακές και τις γυναικολογικές επεμβάσεις που θα χρειαστούν για το διαχωρισμό.

Μετά την επέμβαση τα παιδιά θα υποβληθούν σε θεραπείες αποκατάστασης για το περπάτημα, το μπουσούλημα και την ισορροπία.

Τα σιαμαία δίδυμα συμβαίνουν μία φορά κάθε 200.000 γεννήσεις. Περίπου το 40 έως 60 % γεννιούνται ζωντανά, ενώ το 35 % ζουν μόνο μία ημέρα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center.

Τα ποσοστά θνησιμότητας για τα δίδυμα που γεννιούνται ζωντανά και στη συνέχεια υποβάλλονται σε διαχωρισμό ποικίλλουν, ανάλογα με το είδος της σύνδεσης και τα όργανα που μοιράζονται.

Δείτε τις εικόνες.

Διαβάστε επίσης: Δολοφόνησε τα τρία παιδιά της αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν