Ιταλία: Δύο δισ. ευρώ για τις φυσικές καταστροφές

Ιταλία: Δύο δισ. ευρώ για τις φυσικές καταστροφές

Πακέτο ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση και πρόληψη των φυσικών καταστροφών θα διαθέσει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι μετά τις πλημμύρες της Γένοβας.

 

Το ποσό είχε ήδη εγκριθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν μπόρεσε να διατεθεί λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, με την παρέμβασή του αυτή προσπάθησε να απαντήσει και στις εκκλήσεις για άμεση οικονομική στήριξη, οι οποίες φθάνουν από κατοίκους και εμπόρους της ιταλικής πόλης, τρεις ημέρες μετά τις μεγάλες πλημμύρες που κόστισαν την ζωή σε έναν νοσοκόμο πενήντα επτά ετών και προκάλεσαν υλικές ζημιές οι οποίες ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η πολιτική προστασία της Ιταλίας θα βρίσκεται σε επιφυλακή μέχρι τα μεσάνυχτα, λόγω της συνέχισης των βροχοπτώσεων τόσο στην Γένοβα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Λιγουρίας.

Συγκεντρωμένοι κάτοικοι αμφισβήτησαν ηχηρά χθες τον δήμαρχο της πόλης Μάρκο Ντόρια ζητώντας την παραίτησή του, λόγω της ελλιπούς και αναποτελεσματικής αντιμετώπισης της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης των τελευταίων ημερών.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες και σήμερα μεγάλο μέρος των οργανωμένων φιλάθλων της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τζένοα βοήθησε τους εθελοντές και τους εργαζόμενους της πολιτικής προστασίας, στο δύσκολο έργο του καθαρισμού των δρόμων, εμπορικών επιχειρήσεων και ισόγειων σπιτιών της πόλης από τα νερά και τις λάσπες.