ΚΟΣΜΟΣ

MH370: «Το αεροσκάφος δεν κατέληξε στον Ινδικό Ωκεανό»

MH370: «Το αεροσκάφος δεν κατέληξε στον Ινδικό Ωκεανό»

Το μαλαισιανό αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 δεν κατέληξε στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με εκτίμηση του επικεφαλής διεθνούς αεροπορικής εταιρείας.


Ο Σερ Τιμ Κλαρκ, «αφεντικό» της Emirates δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι δεν πιστεύει ότι η πτήση βρισκόταν στον «αυτόματο πιλότο» όταν κατέπεσε, αντίτείνοντας ότι, κατά την άποψή του, ο ανθρώπινος έλεγχος υπήρχε μέχρι το τέλος.

Η κυρίαρχη εκδοχή είναι ότι το αεροσκάφος κινούνταν με τον αυτόματο πιλότο μέχρι να εξαντλήσει τα καύσιμά του και να καταλήξει στα νερά του Ινδικού Ωκεανού.

«Κάθε στιγμή της συγκεκριμένης πτήσης πρέπει να εξεταστεί εξονυχιστικά, μέχρι και την υποθετική τελευταία στιγμή όπου φέρεται να κατέπεσε στον Ινδικό - παρεμπιπτόντως, εκεί δεν έχει βρεθεί ούτε μαξιλαράκι καθίσματος», ανέφερε ο κ. Κλαρκ.

«Η πείρα μας», συνέχισε, «δείχνει ότι στα περιστατικά συντριβής στο νερό πάντα κάτι υπάρχει. Δεν έχουμε δει τίποτε μέχρι στιγμής το οποίο να δίνει κατηγορηματική απάντηση, εκτός από δορυφορικά σήματα, τα οποία είναι αμφισβητήσιμα».

Η Emirates Airlines διαχειρίζεται 127 Boeing 777, περισσότερα από κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία, αεροσκάφη ίδια με το μαλαισιανό το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370.