Γερμανικές επιχειρήσεις «αφήνουν» την Αφρική λόγω Έμπολα

Γερμανικές επιχειρήσεις «αφήνουν» την Αφρική λόγω Έμπολα

Όλες οι γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα έχουν αποσυρθεί από την περιοχή εξαιτίας της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανο-αφρικανικό επιχειρηματικό επιμελητήριο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ένωσης Στέφαν Λιέμπινγκ όλα τα έργα υποδομής αλλά και τα ενεργειακά έργα που εκτελούνται σε αυτές τις χώρες από μια δεκάδα γερμανικών επιχειρήσεων έχουν ανασταλεί επ' αόριστον.

Ό ίδιος μιλώντας στο Βερολίνο ανέφερε ότι παρόμοια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε άλλες αφρικανικές χώρες, όπως η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Ναμίμπια και η Νότια Αφρική θα συνεχίσουν να εκτελούνται αλλά προειδοποίησε ότι ο πανικός που έχει προκληθεί από τον ιό Έμπολα ίσως πλήξει τη φήμη της μαύρης ηπείρου, που θεωρείται μια ελκυστική και προσοδοφόρα για τις επιχειρήσεις, περιοχή. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να αποφύγουμε μια κατάσταση όπου για μια ακόμη φορά η Αφρική μετατρέπεται σε μια ήπειρο κρίσης, εκεί όπου η ασθένεια είναι διαδεδομένη» είπε ο επικεφαλής της ένωσης των γερμανο-αφρικανικών επιχειρήσεων .

Σύμφωνα με την ίδια ένωση η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε —δυο από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Έμπολα— ανήκαν στις χώρες με την ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμια κλίμακα πριν το ξέσπασμα του θανατηφόρου αιμορραγικού πυρετού. Αυτή η ανάπτυξη όμως αναμένεται να συρρικνωθεί λόγω του ξεσπάσματος του ιού Έμπολα.

Η ένωση αναζητά τη δεδομένη στιγμή τρόπους με τους οποίους η γερμανική βιομηχανία μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας στη δυτική Αφρική παραδίδοντας προστατευτικό εξοπλισμό και χρηματοδοτώντας την έρευνα κατά του ιού Έμπολα.

Διαβάστε επίσης:

Το 70% μπορεί να φτάσει το ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών με Έμπολα