ΚΟΣΜΟΣ

Ριάντ: Πρώην υπάλληλος αμερικανικής εταιρείας ο δράστης της επίθεσης

Ριάντ: Πρώην υπάλληλος αμερικανικής εταιρείας ο δράστης της επίθεσης

Ένας δυσαρεστημένος πρώην εργαζόμενος της εταιρείας Vinnell Arabia, μιας κοινοπραξίας του ομίλου Northrop Grumman Corp που αναλαμβάνει υπεργολαβίες για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ήταν ο ένοπλος που πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αμερικανό, τραυματίζοντας ακόμη έναν, την Τρίτη (14/0) στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με έναν Αμερικανό διπλωμάτη, το επεισόδιο σημειώθηκε σε ένα βενζινάδικο κοντά στη βάση της Vinnell Arabia, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία.

Και τα δύο θύματα εργάζονταν για την αμερικανική εταιρεία. Ο δράστης, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και σαουδαραβική, ήταν ένας πρώην συνάδελφός τους, πρόσθεσε ο διπλωμάτης, αποκλείοντας την περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε πάντως ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας. Η εταιρεία Vinnell Arabia βρίσκεται «σε επαφή με τη σαουδαραβική κυβέρνηση και συνεχίζει να συγκεντρώνει στοιχεία για τα κίνητρα αυτής της επίθεσης», σημείωσε.

Σημειώνεται τέλος ότι ο δράστης συνελήφθη μετά την επίθεση από τη σαουδαραβική αστυνομία.

Διαβάστε ακόμα:

Σαουδική Αραβία: Νεκρός Αμερικανός από πυρά στο Ριάντ

Οι πρώτοι αποικιστές του Άρη θα πεθάνουν μετά από 68 ημέρες!

Αυστρία: Παρουσιάζεται το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο αυτονομίας 690 χλμ! (vid)

Αυστρία: Αναζητείται ενοικιαστής για το σπίτι του... Χίτλερ!

Σιγκαπούρη: Ψαράς αλίευσε «εξωγήινο» τρομακτικό θαλάσσιο πλάσμα (vid)

ΗΠΑ: Παπαγάλος επέστρεψε μετά από 4 χρόνια μιλώντας πια... ισπανικά! (vid)